یکشنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۷

مربای بادنجــان

مواد اولیه :

  • کدو سبز یک کیلوگرم
  • شکر یک و نیم کیلوگرم گلاب نصف پیمانه
  • دانه هل نکوبیده یک تا دو قاشق سوپخوری
  • آبلیمو پیمانه
  • آهک یک کیلوگرم
  • بادنجان کوچک بدون تخم یک کیلوگرم
  • شکر یک و نیم کیلوگرم
  • گلاب نصف پیمانه
  • آبلیمو دو قاشق سوپخوری
  • هل کوبیده یک قاشق غذاخوری

مربای کــدو

طرز تهیه:                                                                                                              

آب و آهک را در ظرفی می‌ریزیم و هم می‌زنیم بعد می‌گذاریم آهک رسوب کند سپس کدو را پاک و خرد کرده قالب می‌زنیم. آب زلال آهک را صاف کرده روی کدوهای آماده شده می‌ریزیم و می‌گذاریم کدو ۲۴ ساعت در آب آهک بماند. بعد آنها را خارج کرده چندین‌بار با آب می‌شوییم سپس کدو را با مقداری آب می‌پزیم و بعد در صافی می‌ریزیم تا آب آن برود. شکر را در ظرف لعابی مناسبی ریخته و برای هر کیلو شکر سه لیوان آب روی آن می‌ریزیم و شکر را می‌جوشانیم. بعد شربت را صاف کرده کدوها را در شربت می‌ریزیم و با حرارت کم می‌گذاریم تا جوش بیاید. گاهی کف مربا را می‌گیریم. وقتی شربت قوام آمد، دانه‌های هل و گلاب را به مربا افزوده چند جوش که زد آبلیمو را اضافه می‌کنیم. مربا باید کاملا به حالت شفاف و شکننده در آید بعد مربا را از روی حرارت بر می‌داریم.

مربای بادنجــان


طرز تهیه:                                                                                                               

درون ظرفی آب ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا جوش بیاید. بادنجان‌ها را پوست کنده بلافاصله داخل آب جوش می‌ریزیم (این عمل برای آن است که بادنجان‌ها سیاه نشوند.) بعد از این‌که بادنجان‌ها پخته و نرم شد آنها را در صافی می‌ریزیم. شکر را با سه لیوان آب می‌جوشانیم و صاف می‌کنیم. بعد بادنجان‌های آماده‌شده را در شربت ریخته و می‌جوشانیم تا حدی که شربت قوام بیاید و کف روی مربا را هر ۱۵ دقیقه می‌گیریم. سپس آبلیمو، گلاب و هل کوبیده شده‌ای را که قبلا دم‌کرده و صاف کرده‌ایم به مربا اضافه می‌نماییم تا خوش‌عطر شود.


نظر دادن بسته است.

Scroll To Top