شنبه , ۵ فروردین ۱۴۰۲

آبـگوشــت کشک (غذای محـلی اراک)

)

آبگوشت دوغ دار که از غذاهای سنتی و محلی شهر اراک است.
مواد لازم:
۱-گوشت ماهیچه با استخوان ۲۵۰ گرم
۲- نخود و لوبیا ۱۰۰ گرم
۳- پیاز ۲ الی ۳ عدد
۴- بادمجان ۲ الی ۳ عدد
۵- چغندر سفید ۲ الی ۳ عدد
۶- دوغ سابیده ی کشک به مقدار لازم
۷- نعناع داغ به مقدار لازم
۸- نمک به مقدار لازم
۹- ادویه به مقدار لازم
این غذا در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لری معروف است.[۲] اما در روش پخت تفاوت‌هایی بین دو منطقه دیده می‌شود.

مواد اولیه در لرستان شامل گوشت،نخود،لوبیا،بادمجان سرخ کرده،پیاز،سیر،کشک،نعناداغ،ادویه است.[۳]

در اراک علاوه بر مواد اولیه که در لرستان استفاده می‌شود چغندر سفید هم به مواد آبگوشت اضافه می‌شود
قبل از درست کردن آبگوشت بادمجانها را پوست کنده نمک می زنیم و می گذاریم مدتی بماند تا تلخی بادمجان از بین برود ویا آنها را نمک زده و مدتی در آفتاب قرار می دهیم و سپس بادمجانها را سرخ می کنیم.

آبگوشت دوغ دار همانند آبگوشت معمولی درست می شود و در زمانی که می بایست سیب زمینی را در آبگوشت برزیم، به جای سیب زمینی بادمجانها را ریخته و کمی زودتر از زمانی که نخودها نیم پز شوند چغندرها را شسته پوست آنها را کنده و به آبگوشت اضافه می کنیم. طبق آنچه در طبخ آبگوشت ساده گفته شد در پایان نمک و ادویه و بعد از حدود ۱۰ دقیقه دوغ سابیده شده را به آن اضافه می کنیم، نعناع داغ را هم در آخر بر روی آب گوشت می دهیم.

(این آبگوشت بسیار خوش طعم و مورد علاقه ی خانوده های اصیل اراک است)

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top