مواد اولیه :
آرد نشاسته ذرت یک پیمانه
آب سه و نیم پیمانه
گلاب نصف پیمانه
شکر دو پیمانه
کره یک قاشق غذاخوری
خلال پسته، خلال بادام و گردو به میزان لازم
پودر نارگیل به میزان لازم
وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ دو قاشق سوپخوری
طرز تهیه
با این باسلوق به استقبال شب یلدا میرویم.
آرد نشاسته ذرت را با شکر مخلوط کرده، سپس آب سرد را افزوده و با همزن مفتولی هم میزنیم تا مخلوط یکدست شود. مخلوط نشاسته را درون مایکروویو با قدرت ۱۰۰ درصد، به مدت ۵ الی ۸ دقیقه قرار میدهیم. در میان پخت، یک الی دو بار مخلوط را هم میزنیم(برای اینکه مواد دور ظرف نچسبد، آن را چرب میکنیم.) ظرف را از دستگاه خارج کرده، گلاب، زعفران، کره آب کرده و وانیل را به مواد افزوده و دوباره ظرف را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه با قدرت ۱۰۰ درصد درون دستگاه میگذاریم تا مواد غلیظ شوند. از این مرحله میتوان به دو روش باسلوق را تهیه کرد.
در روش اول روی فویل پودر نارگیل پاشیده، باسلوق را روی آن ریخته، سپس خلال بادام، پسته و گردوهای نصف شده را روی آن میریزیم و از یک سمت رول میکنیم و در یخچال به مدت چهار ساعت میگذاریم تا خنک شده و خودش را بگیرد، سپس آن را برش میزنیم. در روش دوم پودر نارگیل را در ظرف ریخته و باسلوق را با قاشق روی آن میریزیم، به صورت مخروطی در آورده و روی آن گردو نیم شده قرار میدهیم.
نکــته:
میتوانید زعفران را حذف کرده و باسلوق را ساده درست کنید.
اگر باسلوقهای رنگی دوست دارید، میتوانید از رنگهای مجاز خوراکی استفاده کنید.