چهارشنبه , ۱۳ اسفند ۱۳۹۹

باقالی پلو با گوشت بوقلمون

مواد اولیه :



برنج                                                                                          دو پیمانه

 باقلا پاک کرده                                                                                ۲۵۰ گرم

 شوید تازه خرد شده                                                        چهار قاشق سوپخوری

 زعفران دم کرده                                                               دو قاشق سوپخوری

 روغن                                                                                  به میزان لازم

ماهیچه بوقلمون                                                                                  یک عدد

 پیاز داغ                                                                          چهار قاشق سوپخوری

 برگ بو                                                                                        سه عدد

 نمک، فلفل و  زردچوبه                                                              به میزان لازم

 آبلیمو                                                                            سه قاشق سوپخوری

طرز تهیه

برنج را شسته، با دو قاشق سوپخوری نمک به مدت دو ساعت خیس می‌‌کنیم. قابلمه‌ای که گنجایش دو لیتر آب را داشته باشد، روی حرارت گذاشته تا جوش بیاید. آب برنج را خالی کرده و یک‌بار با آب سرد می‌‌شوییم، اکنون برنج و باقلا را در آب در حال جوش می‌‌ریزیم، پس از این‌که جوش آمد به آرامی برنج را هم زده و شوید تازه را اضافه می‌‌کنیم. بعد از این‌که برنج نیم‌پز شد برنج را آبکش کرده و روی آن آب سرد می‌‌ریزیم. داخل قابلمه روغن و کمی زردچوبه ریخته و برنج را از آبکش به قابلمه منتقل می‌‌کنیم، شعله را متوسط کرده در قابلمه را می‌‌بندیم تا برنج عرق کرده و دم آن بالا بیاید، سپس روی برنج کمی روغن یا کره و یک قاشق از زعفران را می‌‌ریزیم روی آن دم‌کنی گذاشته شعله را کم کرده تا دم بکشد.

ماهیچه‌ را خوب شسته و به آن زردچوبه و کمی فلفل می‌‌پاشیم، سپس با پوست در روغن اطراف آن را سرخ کرده و با پیاز داغ، برگ بو و آب می‌‌پزیم. پس از این‌که ماهیچه پخت، حرارت را ملایم کرده به آن نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران زده و پس از ۲۰ دقیقه شعله را خاموش می‌‌کنیم. باقلاپلو را در ظرف سرو به همراه ماهیچه کشیده و با آب گوشت باقی مانده از بوقلمون سرو می‌کنیم.

نکته:

اگر از شوید خشک استفاده می‌کنید، باید پس از آبکش کردن برنج شوید را لابه‌لای آن بریزید.

اگر باقلا دیر پز بود، بهتر است قبل از اضافه کردن آن به برنج آن را نیم‌پز نمایید.

باقلاپلو را می‌توان با مرغ، ماهیچه، ماهی و کوکوسبزی سرو کرد.

برای ته دیگ باقلاپلو می‌توان از سیب‌زمینی، کاهو، نان و کدو سبز استفاده کرد.

سن بوقلمون را از پای آن می‌توان تشخیص داد. پای بوقلمون اگر صورتی باشد سه ساله و اگر سیاه باشد، سنش کم و اگر خاکستری باشد کاملا پیر است.

برای از بین بردن بوی نامطبوع بوقلمون از آبلیمو استفاده کنید.

وزن یک بوقلمون ممکن است به ۱۸ کیلوگرم برسد، اما برای تهیه بوقلمون مناسب برای سرخ کردن وزن مناسب آن باید بین ۵/۲ تا ۳ کیلوگرم باشد.

برای پخت سریع بوقلمون اگر زودپز در دسترس ندارید، می‌توانید از کمی جوش شیرین یا از سرکه و روغن مایع استفاده نمایید.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top