جمعه , ۱۶ خرداد ۱۳۹۹

باقلوای شیر و عسل

مواد اولیه :



آرد                                         یک کیلوگرم

 نمک                                      به میزان لازم

 بیکینگ‌پودر            یک قاشق چایخوری

 آب                                            دو پیمانه

 تخم‌مرغ                                          ۹ عدد

 لیموترش کوچک                      یک عدد

 آرد ذرت                                 ۵۰۰ گرم

 کره                                          ۵۰۰ گرم

 گردو خرد شده                          ۵۰۰ گرم

 دارچین                 یک قاشق چایخوری

 زعفران آب کرده               به میزان لازم

طرز تهیه

آرد را همراه نمک و بیکینگ‌پودر دو بار الک می‌کنیم، سپس به روش کوه آتشفشان آب، تخم‌مرغ‌ها و آب لیموترش را داخل گودی ریخته و تمام مواد را مخلوط می‌کنیم تا خمیری صاف، یکدست و نرم به دست آید. مجددا خمیر را جمع کرده، با پارچه‌ای تمیز پوشانده تا ۱۵ دقیقه به اصطلاح استراحت نماید. در مرحله بعدی خمیر را هشت قسمت می‌نماییم و هر قسمت را در حالی که روی یک سینی صاف آرد ذرت ریخته‌ایم، جداگانه پهن می‌کنیم و مطمئن می‌شویم که آرد ذرت به خرد خمیر رفته است، مجددا با پارچه به مدت شش تا هفت دقیقه روی آن را می‌پوشانیم و بعد خمیرها را با وردنه به نازکی نان لواش در می‌‌آوریم. روی سینی چرب شده، خمیر را تکه تکه می‌گذاریم و روی هر لایه کره می‌مالیم، این عمل باعث می‌شود باقلوا کاملا لایه‌لایه شود و به قول قدیمی‌ها فوت کوزه‌گری تهیه باقلوا در همان مالیدن کره و مرتب چیدن لایه‌هاست. لایه‌ها را روی هم می‌گذاریم، گردو و دارچین را روی یک لایه ریخته، مجددا هشت لایه دیگر را روی آن  می‌‌گذاریم. خمیر را به صورت مربع برش می‌زنیم و باقیمانده کره آب شده و زعفران را روی خمیر می‌ریزیم. سینی باقلوای آماده شده را ۳۵ تا ۴۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم تا پخته شود. دو دقیقه آخر گریل را روشن کرده تا روی آن برشته شود، سپس شیره آماده را روی آن می‌ریزیم.

مواد لازم برای شیره:

 شیر                                          یک لیتر

 عسل                                    یک کیلوگرم

 پودر پسته                          به میزان لازم

طرز تهیه شیره:

شیر و عسل را روی حرارت قرار می‌دهیم تا بجوشد، کمی که غلیظ شد از روی حرارت برمی‌داریم و روی باقلوا می‌ریزیم. برای تزیین روی باقلوا پودر پسته می‌ریزیم.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top