شکلات بر خلاف داشتن طعمی دلنشین، یکی از عوامل موثر بر ایجاد استرس و تنش عصبی می باشد.
مرتضی صفوی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره غذاهای ضد استرس اظهار داشت: غذاهایی ماننده ماهی، جگر، قلوه و تخم مرغ شیر بادام زمین جوانه گندم و مرکبات در پیشگیری و رفع استرس بی تاثیر نیستند.
عوارض خوردن شکلات
به گفته وی مصرف غلات به دلیل داشتن اسید های آمینه برای کاهش استرس مفید هستند. یک لیوان شیر گرم قبل از خواب میتواند آرامش بخش باشد و در مقابل مصرف شکلات تاثیر منفی بر سلامت روان دارد و خیلی از افراد با خوردن یک تکه شکلات دچار تنش های عصبی میشوند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اساساً تغذیه بسیار تاثیر گزار بر سلامت است، انسان میتواند چشم و گوش خود را ببند ولی نمیتواند غذا نخورد چون اساس زنده بودن انسان غذا خوردن است.
صفوی درباره افسردگی بیان داشت: افسردگی یکی از اختلالات خلقی و شایع ترین اختلالات روانی است و بر اساس گزارشهای سازمان WHO از تمام مراجعات به مراکز مراقبتهای بهداشتی به دلیل افسردگی است.
به گزارش تسنیم، فاکتورهای ایجاد کننده افسردگی را میتوان به فاکتورهای بیولوژیکی، اجتماعی، ژنتیکی و روانی تقسیم کرد و یکی از عوامل مهم در بروز افسردگی نقش دارد کمبود موادمغذی مانند نیاسین، ویتامین E، فولات، امگا۳، سلنیوم و ویتامین B12 است.
البته کمبودهای تغذیه ای در افراد افسرده بسیار شایع است که مصرف اسید فولیک و مواد غذایی حاوی این ریز مغذی نقش قابل توجهی را در پیشگیری و درمان این اختلالات خلقی ایفا میکند.