مواد اولیه :
ترشـی بادنجـان شکـمپاره
مـواد لازم
بادنجان کشیده: یک کیلوگرم
آب: دو پیمانه
سیر نگینی خرد شده: ۳۰ گرم
ادویه دلخواه: یک قــاشق چایخوری
گلکلم نگینی خرد شده: ۳۰ گرم
هویج نگینی خرد شده: ۳۰ گرم
نعنا خشک: ۱۵ گرم
نمک: یک قاشق سوپخوری
فلفل تند نگینی خرد شده: ۱۵ گرم
سرکه: به میزان لازم
طرز تهیه
سر بادنجانها را جدا نموده و پس از شستن، در قابلمه به همراه مقداری نمک، آب و دو پیمانه سرکه روی حرارت قرار میدهیم تا نیمپز شوند.
بادنجانها را در آبکش قرار میدهیم تا کاملا خشک و خنک شوند، سپس از وسط برشی روی آنها ایجاد کرده، سبزیجات و ادویهها را مخلوط نموده، یک قاشق غذاخوری پر از مخلوط درون شیار بادنجانها میریزیم و شیار را به هم وصل میکنیم. بادنجانها را در شیشه مناسب (ترجیحا چهار گوش) چیده، روی مواد را کاملا با سرکه پوشانده و میگذاریم تا دو هفته در مکان خشک و خنک بماند تا آماده مصرف شود.
نکته
مخلوط داخل بادنجانها بسته به ذائقه و سلیقه شماست، میتوانید هویج و گلکلم را حذف کنید.