پنج شنبه , ۲۴ آبان ۱۳۹۷

ترشی لیته چرخ کرده

مواد اولیه :


 بادنجان ترشی بدون تخم                                                                            دو کیلوگرم

 هویج                                                                                      یک کیلوگرم

 گل کلم                                                                                    یک کیلوگرم

 سیب‌ ترشی                                                                             ۵۰۰ گرم

 موسیر                                                                                     ۳۰۰ گرم

 کرفس                                                                                         دو ساقه

سبزی ترشی(نعنا، ترخان، جعفری، گشنیز و ریحان)                                               ۵۰۰ گرم

تخم گشنیز                                                                       یک قاشق غذاخوری

 ادویه ترشی                                                                    دو قاشق غذاخوری

 سیاه‌دانه                                                                      یک قاشق غذاخوری

 نمک و فلفل                                                                 به میزان لازم

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را روی شعله گاز یا فر کباب کرده تا حدی که پوست آنها به راحتی کنده شود و گوشت آنها کاملا بپزد. بعد از جدا کردن پوست، بادنجان‌ها را در آبکش یا الک ریخته و روی آن پارچه می‌کشیم و شیئی سنگین روی پارچه قرار می‌دهیم و به مدت یک روز می‌گذاریم تا آب بادنجان‌ها کاملا گرفته شود. بعد از آن بادنجان‌ها را روی یک پارچه دیگر می‌‌گذاریم تا به مدت یک روز دیگر بماند و رطوبت آنها کاملا گرفته شود. سپس مقداری نمک روی آنها پاشیده و ساطوری می‌کنیم و مقداری سرکه روی آنها ریخته و هم می‌زنیم تا شل شوند. سبزی‌های شسته شده را خشک می‌کنیم و بعد از این‌که رطوبت آنها از بین رفت چرخ کرده و بلافاصله در سرکه می‌ریزیم. هویج گل‌کلم، کرفس و سیب‌ ترشی را ریز خرد کرده کمی نمک به آنها پاشیده روی پارچه به مدت یک روز می‌گذاریم تا کاملا خشک شود بعد به مواد دیگر اضافه می‌کنیم. سپس فلفل، ادویه ترشی، سیاه‌دانه و تخم گشنیز را در تابه تفت داده، آسیاب کرده و داخل مواد می‌‌ریزیم و موسیرها را نیز به مواد اضافه می‌کنیم. به اندازه‌ای سرکه می‌ریزیم که مواد شل نشود و روی آنها را کاملا سرکه بگیرد. در ظرف را می‌بندیم و بعد از یک هفته تمام مواد ترشی را چرخ می‌کنیم.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top