مواد اولیه :
- برنج یک کیلوگرم
- بادنجان یک کیلوگرم
- گوجهفرنگی دو کیلوگرم
- پیاز سفید بزرگ سه عدد
- سیبزمینی ۲۵۰ گرم
- زعفران دمکرده دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
- نمک به میزان لازم
- روغن مایع نصف پیمانه
ترکــمنی پلــو
غذای محلی ترکمن صحرا
طرز تهیه:
این غذا به علت نداشتن مرغ و گوشت برای افرادی که رژیم غذایی خاصی دارند بسیار مناسب بوده و به کسانی توصیه میشود که غذاهای نرم و کته دوست دارند چون این غذا به صورت کته درست میشود و بسیار نرم و مناسب افراد مسن است. همچنین این پلو بسیار سریع حاضر شده و در ضمن جزء کمهزینهترین غذاهایی است که ویتامینها و فیبرهای لازم را در خود دارد.
ابتدا پیازها را نگینی کرده و سرخ مینماییم. سیبزمینی و بادنجانها را نگینی درشت خرد کرده، در روغن تفت میدهیم. سپس گوجهفرنگیها را پوست گرفته و رنده درشت کرده و به مواد اضافه مینماییم. پس از ۱۰ دقیقه که تفت دادیم و گوجهفرنگی به خورد پیاز، بادنجان و سیبزمینی رفت، نمک، زردچوبه و یک قاشق زعفران را به مواد اضافه میکنیم. برنج را شسته و با روغن به مواد اضافه مینماییم. این غذا پس از ۳۰ دقیقه آماده است از زعفران باقیمانده برای تزیین غذا استفاده مینماییم.
نکته:
در گذشته این غذا را با روغن حیوانی میپختند اگر دوست دارید میتوانید به جای روغن مایع از روغن حیوانی یا کره استفاده نمایید.