مواد اولیه :
برنج یک کیلوگرم
پیاز یک عدد
مرغ یک عدد
خلال بادام و پسته به میزان لازم
خلال نارنج یا پرتقال یا نارنگی به صورت خشک به میزان لازم
شکر ۲۵۰ گرم
زعفران ساییده و نمک به میزان لازم
روغن یا کره ۳۰۰ گرم
طرز تهیه
مرغ را به دقت تمیز کرده، با یک عدد پیاز، کمی نمک و سه لیوان آب آن را میپزیم طوری که پس از پختن یک لیوان آب داشته باشد. آب مرغ را صاف کرده و پس از آن با شربت خلالها و کمی کره مخلوط میکنیم. مرغ را تکه کرده و کنار میگذاریم. ته دیگ را دو تا سه قاشق روغن، نصف لیوان آب و کمی زعفران ریخته و برنج را که از قبل خیس کردهایم داخل دیگ میریزیم، خلالها را از داخل شربت بیرون آورده و روی برنج میریزیم. خلال بادام را پس از شستن روی خلال نارنج پاشیده و کمی برنج روی آنها میپاشیم، سپس تکههای مرغ را روی برنج قرار داده و بقیه برنج را روی آن میریزیم. ظرف حاوی شیرین پلو را روی حرارت گذاشته و در آن را میبندیم، وقتی برنج عرق کرد، آب مرغ را که با شربت مخلوط بود با چهار قاشق روغن مخلوط کرده، روی برنج ریخته و برنج را دم میکنیم و مابقی خلالها را برای تزیین برنج کنار میگذاریم.
نکته:
هرگز خلال پسته را لای برنج نریزید، زیرا رنگ اصلی خود را از دست میدهد. میتوانید در اواخر طبخ خلال پستهها را لای کاغذ سلفون پیچیده و کنار برنج به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا کمی نرم شوند. پس از اینکه برنج خوب دم کشید، مقداری از برنج سفید را برداشته با زعفران، خلال پرتقال و خلال بادام که قبلا جوش داده و نرم شده را به همراه خلال پسته مخلوط کرده و برای تزیین روی برنج کنار بگذارید.
برنج را در دیس کشیده، گوشت مرغ را روی برنج قرار داده و از مواد تزیین روی آن ریخته و کمی کره آب کرده روی برنج میریزیم.
طریقه گرفتن تلخی پوست مرکبات (خلالها)
پوست مرکبات که برای تزیین غذاها مصرف میشود، باید حتما تلخی آن گرفته شود مگر موقعی که به عنوان اسانس یا معطر کردن غذاها و کیکها مصرف شود. برای گرفتن تلخی خلال مرکبات آنها را به مدت یک ساعت در آب سرد خیسانده، سپس آب آن را خالی کرده و روی آن دوباره آب ریخته و آن را جوش آورده تا نرم و تلخی آن گرفته شود. این عمل را سه بار تکرار کرده تا تلخی آن کاملا گرفته شود، سپس به مدت دو تا هفت ساعت آن را در آب سرد قرار داده و چندین بار آب آن را عوض کنید.
به مدت زیاد آن را در آب سرد قرار ندهید، زیرا عطر و طعم آن از بین میرود. پس از اینکه تلخی خلالها گرفته شد، آن را با مقداری آب و شکر میپزیم. مقدار شکر آن بستگی به خلالها دارد، مثلا برای ۵۰۰ گرم خلال نارنج ۳۰۰ گرم شکر و دو لیوان آب کافی است. وقتی خلالها با آب و شکر پخته شد، باید به حدی برسد که خلالها براق شوند، آن وقت برای تزیین غذا آماده است و برای جلوگیری از شکرک زدن کمی آبلیمو به آن اضافه نمایید.