شنبه , ۵ فروردین ۱۴۰۲

ته چین مرغ زعفرانی

مواد اولیه :



 برنج                                                                                    چهار پیمانه (۶۴۰ گرم)

 بادنجان                                                                                    پنج عدد (۵۵۰ گرم)

 سینه مرغ بدون استخوان                                                          ۴۰۰ گرم

 زعفران ساییده و حل شده                                                                 ۱/۴پیمانه (۴۰ میلی‌لیتر)

 تخم‌مرغ                                           سه عدد

ماست چکیده ترش                                     ۱, ۱/۴پیمانه(۲۵۰ گرم)

 کره یا روغن جامد ذوب شده                                            نصف پیمانه(۸۰ میلی‌لیتر)

 ماست چکیده و زرشک برای تزیین                                                        به میزان لازم

 نمک و فلفل                                                                              به میزان لازم

 روغن مایع مخصوص سرخ کردنی                                                         به میزان لازم

طرز تهیه

برنج را از هفت الی هشت ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس می‌‌کنیم. بادنجان‌های پوست کنده را نیز حلقه کرده و به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک قرار می‌دهیم تا تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را شسته، آبکش کرده و با یک دستمال تمیز خشک می‌کنیم. یک طرف بادنجان‌ها را درون روغن سرخ کرده و آنها را روی حوله کاغذی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سینه مرغ خرد شده را با نمک، فلفل و نیمی از زعفران مزه‌دار کرده و در روغن تفت می‌دهیم. در این فاصله، درون قابلمه مناسبی آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم و زمانی که جوش آمد، آب برنج خیس شده را خالی کرده و برنج را درون آب جوش می‌ریزیم. در فاصله‌ای که برنج پخته می‌شود، تخم‌مرغ‌ها را با همزن دستی زده و با ماست، نمک، بقیه زعفران و نیمی از کره مخلوط کرده و مقداری از آن مایه را برای کف قابلمه کنار می‌گذاریم. برنج را آبکش کرده و با مایه ته‌چین مخلوط می‌کنیم. ظرف مناسبی را انتخاب کرده و با روغن مایع‌ کف و دیواره آن را چرب کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌‌دهیم تا داغ شود. سپس از روی حرارت برداشته و از مایه ته‌چین که کنار گذاشته بودیم کف ظرف ریخته و بادنجان‌ها را طوری روی آن می‌چینیم که طرف سرخ نشده آن زیر باشد، بعد روی آن یک ردیف مرغ قرار داده و مقداری از مایه ته‌چین مخلوط شده با برنج روی آنها می‌ریزیم و مجددا یک ردیف دیگر بادنجان و مرغ ریخته و روی آن را با مایه ته‌چین مخلوط پر کرده و ظرف را برروی حرارت قرار می‌دهیم. زمانی که بخار برنج بلند شد، بقیه کره را با حرارت ملایم داغ کرده و روی آن می‌ریزیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم دم بکشد، بعد روی آن را نیز با ماست و زرشک تزیین می‌کنیم.

نکــــته:

ته‌چین را می‌توان در یک ظرف مناسب درون فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم به مدت یک ساعت قرار داد، تا ته‌دیگ و اطراف آن طلایی شود.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top