مواد اولیه :
برنج چهار پیمانه (۶۴۰ گرم)
بادنجان پوست کنده و حلقه شده پنج عدد(۵۵۰ گرم)
نمک و روغن مایع به میزان لازم
سینهمرغ خرد شده ۴۰۰ گرم
فلفل سیاه پودر شده به میزان لازم
زعفران حل شده ۴/۱پیمانه(۴۰ میلیلیتر)
تخممرغ دو عدد (۱۱۰ الی ۱۲۰ گرم)
ماست چکیده ترش ۱ و ۴/۱پیمانه (۲۵۰ گرم)
کره یا روغن جامد ذوب شده نصف پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
طرز تهیه
برنج را از هفت الی هشت ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کرده بادنجانها را نیز به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک قرار میدهیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس بادنجانها را شسته و در آبکش ریخته و با دستمال تمیز خشک میکنیم. یک طرف آنها را در روغن سرخ کرده، روی حوله کاغذی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. سینهمرغ را با نمک، فلفل و نیمی از زعفران مزهدار کرده و در روغن تفت میدهیم. در این فاصله، در قابلمه مناسبی آب را جوش آورده برنج خیس شده را داخل آن میریزیم. در فاصلهای که برنج پخته میشود، تخممرغها را با همزن دستی زده، با ماست، نمک، بقیه زعفران و نیمی از کره مخلوط میکنیم. مقداری از مایه را برای کف قابلمه کنار میگذاریم. سپس برنج را در آبکش ریخته، نیمی از برنج را با مایه تهچین مخلوط میکنیم. کف و دیواره ظرف مناسبی را با روغن مایع چرب کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا داغ شود. سپس از روی حرارت برداشته، از مایه تهچینی که کنار گذاشته بودیم، کف ظرف ریخته و بادنجانها را طوری میچینیم که طرف سرخ نشده آن زیر باشد و روی آن یک ردیف مرغ قرار میدهیم. دوباره مقداری از مایه تهچین ریخته، پس از آن بادنجان و مرغ را میگذاریم. روی آن را با مایه تهچین و برنج پر کرده و روی حرارت قرار میدهیم. زمانی که بخار برنج بلند شد بقیه کره را با حرارت ملایم داغ کرده، روی آن میریزیم و میگذاریم با حرارت ملایم دم بکشد.