پنج شنبه , ۱ آبان ۱۳۹۹

دمپختک با تخم مرغ

مواد اولیه :


لپه باقالی                                                                                               یک پیمانه


 برنج                                                                                                     سه پیمانه

 پیاز داغ                                                                          سه قاشق سوپخوری

 کره                                                                           دو قاشق سوپخوری

 روغن مایع                                                                        سه قاشق سوپخوری

 زردچوبه و  نمک                                                                         به میزان لازم

 تخم‌مرغ                                                                                     چهار عدد

طرز تهیه

لپه باقالی‌ها را با مقداری آب می‌‌پزیم تا کمی نرم شوند. در انتهای پخت به آن کمی نمک اضافه کرده، سپس باقالی‌ها را آبکش می‌کنیم. زردچوبه را در کمی روغن تفت داده و پیاز داغ را به آن اضافه کرده و پس از آن باقالی و کره را افزوده و مخلوط می‌‌کنیم. برنج را شسته و با سه پیمانه آب به مخلوط باقالی و پیاز داغ اضافه می‌کنیم. دمی را روی حرارت متوسط قرار داده تا آب آن به جوش آید. در این فاصله دو تا سه بار دمی را هم می‌‌زنیم و وقتی آب برنج خشک شد، در قابلمه را می‌‌بندیم و حرارت را ملایم می‌‌کنیم تا برنج دم بکشد. تخم‌مرغ را در کاسه‌ای شکسته و کمی نمک به آن اضافه می‌‌کنیم. تابه مستطیل شکل کوچکی را کمی چرب می‌‌نماییم. تخم‌مرغ‌ها را با همزن می‌زنیم، سپس کمی از تخم‌مرغ را در تابه پخش نموده طوری که فقط یک لایه نازک کف تابه را بپوشاند، پس از این‌که تخم‌مرغ کاملا خودش را گرفت از یک طرف شروع به رول یا تا کردن می‌‌کنیم. تخم‌مرغ رول شده را در بالای تابه نگه داشته و مجددا در قسمت پایین مایه تخم‌مرغی ریخته و پس از بسته شدن رول تخم‌مرغی را روی تخم‌مرغ گرفته می‌‌چرخانیم تا لایه جدید دور رول اول پیچیده شود. این کار را دو بار دیگر تکرار می‌‌کنیم. سپس رول را کنار گذاشته و با باقی مایه تخم‌مرغی همین کار را انجام می‌‌دهیم. رول‌ها را از طول به صورت اریب بریده و برعکس کنار هم قرار می‌‌دهیم، سپس مثل رولت برش‌های دو سانتی زده و در کنار برنج سرو می‌نماییم.

نکــته:

لپه باقالی یا باقالی دم پختک به دو رنگ سبز و زرد به فروش می‌رسد که در این غذا از نوع سبز آن استفاده شده است. این غذا را معمولا با نیمرو یا خاگینه یا کوکو سرو می‌کنند.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top