جمعه , ۹ آبان ۱۳۹۹

رشـته پـلاو

مواد اولیه :


رشـته پـلاو

 مواد لازم برای چهار نفر

 گوشت گوسفند:                                               ۳۰۰ گرم

پیاز متوسط:                                                    یک عدد

سیر:                                                             دو حبه

روغن و کره:                                                  به میزان لازم

نمک و فلفل:                                                    به میزان لازم

برنج:                                                           چهار پیمانه

رشته پلویی:                                                   یک پیمانه

کشـمش پلویی:                                                نصف پیمانه

خرما:                                                          هشت عدد

زعـفران دم کرده غلیظ:                                     دو قاشق سوپخوری

ادویه شامل(زیره سیاه، فلفل سیاه و فلفل قرمز):         یک قاشق چایخوری

شکر:                                                           چهار قاشق غذاخوری

طرز تهیه

رشته پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که در حال حاضر هم به همان شکل، فقط با کسر شکر طبخ و سرو می‌شود. در گذشته لابه‌لای اکثر پلوهایی که در آن کشمش و خرما بوده از شکر هم استفاده می‌کردند.

 طرز تهیه

 پیاز را خرد کرده با سیر، گوشت و یک قاشق روغن کمی تفت داده، سپس دو پیمانه آب ریخته و می‌گذاریم تا بپزد. نیم ساعت آخر نمک و فلفل را هم می‌افزاییم.

برنج را از قبل خیس کرده، در آب جوش می‌ریزیم و حرارت می‌دهیم تا وقتی که اگر دانه‌ای از برنج را با دندان فشردیم مغز آن خام باشد، اما با فشار بیشتر نصف شود. در این حالت برنج نیم پخت است که معمولا بعد از این حالت برنج پنج دقیقه دیگر باید بجوشد. زمانی که به این حالت رسید، رشته را در آن ریخته و پس از پنج دقیقه آبکش می‌کنیم. روی برنج آب سرد می‌ریزیم تا لعاب آن برود، بعد لابه‌لای برنج، ادویه و شکر می‌زنیم. حالا کف قابلمه را کمی روغن ریخته و نیمی از برنج را در آن می‌ریزیم، سپس کمی زعفران ریخته و گوشت پخته را که تکه تکه کردیم، روی پلو گذاشته و مابقی پلو را روی آن می‌ریزیم. در قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا زمانی که اگر در قابلمه را برداریم از پلو بخار بلند شود. ۱/۴ پیمانه آب جوش را با یک قاشق روغن مخلوط و روی پلو می‌دهیم و دم‌کنی گذاشته تا یک ساعت دم بکشد. در تابه‌ای کشمش را سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. پوست خرماها را جدا کرده، هسته را در آورده و گوشت خرما را تفت داده و کنار می‌گذاریم. در همان تابه دو تا سه قاشق کره (حدودا ۵۰ گرم) می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا آب شود، حرارت را خاموش کرده و صبر می‌کنیم تا از حرارت بیفتد، سپس مابقی زعفران را در آن ریخته و کنار می‌گذاریم. پلو دم کشیده را در ظرف مورد نظر می‌کشیم. مقداری از آن را که در حدود هفت یا هشت قاشق غذاخوری است در تابه کره و زعفران ریخته و مخلوط می‌کنیم. رشته پلاو را با پلو زعفرانی، کشمش و خرما سرو می‌کنیم.

 نکته

می‌توانید شکر را از این غذا حذف کنید.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top