شنبه , ۵ فروردین ۱۴۰۲

زبان و پاپیونی

مواد اولیه :



آرد سفید الک شده                                       ۲۵۰ گرم

 کره                                              ۲۲۵ گرم

 آب                                                 نصف پیمانه

 نمک                                   نصف قاشق چایخوری

عسل، زرده تخم‌مرغ و پودرقند              به میزان لازم

طرز تهیه:

با تبریک عید باستانی نوروز طبق درخواست‌های مکرر شما عزیزان تصمیم گرفتم این بار شیرینی زبان و پاپیونی را آموزش دهم.

نکته مهم در مورد این شیرینی‌ها طرز تهیه خمیر آن می‌باشد که اصطلاحا به آن خمیر هزار لا گفته می‌شود. این خمیر بهترین نوع خمیر است و با دقت و کار زیاد به دست می‌آید. همیشه خمیر را با مواد کم درست کرده تا کاملا طرز تهیه آن را یاد بگیرید. ابتدا کره را می‌زنیم تا نرم شود. آرد و نمک را درون یک سینی ریخته وسط آن را گود می‌کنیم. ۱۰۰ گرم از کره را به همراه آب وسط آرد ریخته و به آرامی با دست مخلوط می‌‌کنیم. خمیر را داخل کیسه در جای گرم به مدت دو تا سه ساعت استراحت می‌‌دهیم و روی آن را می‌پوشانیم. پس از بیرون آوردن خمیر از کیسه با چاقو یک برش به شکل (+) روی آن زده و آرام با وردنه آن را باز می‌کنیم و باقی‌مانده کره را وسط خمیر باز شده ریخته و از چهار طرف خمیر را روی کره برمی‌گردانیم. سپس خمیر به دست آمده را با وردنه کاملا به شکل مستطیل باز کرده و چهار لا می‌کنیم و روی هم می‌آوریم. مجددا با وردنه برای مرحله دوم خمیر را باز می‌کنیم. این کار را چهار تا پنج بار ادامه می‌دهیم و هر بار خمیر را دو تا چهار بار روی هم باز و بسته می‌کنیم تا کاملا مخلوط شود. نکته مهم این است که باید یک بار خمیر را از طول و بار دیگر از عرض باز و بسته کنیم. پس از این مراحل خمیر را ۳۰ دقیقه استراحت می‌دهیم و پس از بیرون آوردن باز هم چهار تا پنج بار خمیر را باز و بسته می‌کنیم. سپس خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال می‌‌گذاریم. حالا این خمیر برای تهیه شیرینی ناپلئونی، زبان و پاپیون آماده است. خمیر را به ضخامت نیم سانتی‌متر پهن کرده و با قالب شیرینی زبان قالب می‌زنیم روی آن را با کارد یک شکاف کوچک داده و زرده تخم‌مرغ می‌‌زنیم و در فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۳۰ دقیقه می‌پزیم. بعد از پخته شدن روی سطح آن عسل مالیده یا در صورت تمایل شکر می‌پاشیم. برای تهیه شیرینی پاپیون خمیر را به ضخامت نیم سانتی‌متر به طول پنج و عرض دو سانتی‌متر بریده، دو پیچ در وسط آن می‌دهیم و در سینی می‌چینیم و در فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت(۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) به مدت ۳۰ دقیقه می‌پزیم. پس از خنک شدن در پودر قند غلتانده و در ظرف مناسب می‌چینیم.

نکتـه:

در صورت تمایل می‌توانید از شهد به جای پودر قند استفاده کنید و روی شیرینی‌ها را با پودر نارگیل و پسته تزیین نمایید.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top