مواد اولیه :
سـس پخــته
مواد لازم برای یک و نیم پیمانه
تخممرغ: دو عدد
سرکه سفید: نصف پیمانه
شیر: یک پیمانه
کره آب کرده: یک قاشق غذاخوری
شکر: دو قاشق چایخوری
خردل: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
نمک: دو قاشق چایخوری
آرد سفید: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
زرده تخـممرغها را از سفیده جدا میکنیم، سپس همراه با شکر با همزن برقی به مدت چهار دقیقه هم میزنیم تا کاملا کرم رنگ شـود. پیمانه از شیر، نمک، خردل، فلفل قرمز و سرکه را به مواد اضافه کرده و هم میزنیم. آرد سفید را با بقیه شیر مخلوط کرده تا یکدست شود و به مواد بالا اضافه میکنیم.
مواد را در قابلمه لعابی مناسبی ریخته، روی حرارت به روش بنماری (غیرمستقیم) قرار میدهیم و مرتبا سس را هم زده تا غلیظ شود. عمل هم زدن را با قاشق چوبی انجام میدهیم و زمانی که یک لایه از مواد روی قاشق چوبی ماند، حرارت را خاموش و اجازه میدهیم تا سس خنک شود. سفیدههای تخممرغ را جداگانه با همزن برقی هم میزنیم تا سفت و سفید شود، به طوری که از ظرف نریزد، سپس آن را به مایه سس پخته بالا اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
نکته
این سس باید در یخچال نگهداری شود و معمولا به جای مایونز روی سالاد گوجهفرنگی یا سالاد کلم استفاده میشود.
روش بنماری به این معناست که یک قابلمه آب روی حرارت قرار میدهیم و یک آبکش یا صافی روی آن قرار داده، سپس ظرف حاوی سس را روی آبکش گذاشته و بدین ترتیب زمانی که آب میجوشد با بخار آب، سس مورد نظر میپزد. حرارت پخت سسها باید ملایم باشد تا سس نبرد.
گاهی این سس را مایونز پخته مینامند، ولی هیچ مایونزی بر اثر پختن به این صورت در نمیآید. منظور این است که این سس به جای مایونز، برای سالاد جایگزین خوبی میباشد.