مواد اولیه :
- برنج دو پیمانه
- روغن ۱/۴پیمانه
- آب چغندر نصف پیمانه
- پیاز بزرگ دو عدد
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- سماق سه قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
یکی از پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. برنج را که از قبل خیس کردهایم آبکش میکنیم و پیاز سرخ شده و سماق را لایه لایه بین برنج میریزیم و میگذاریم تا دم بکشد. گوشت چرخ کرده را همراه با یک پیاز رنده شده ورز داده و نمک و فلفل را اضافه نموده و به صورت توپهای کوچکی در میآوریم و در تابه بر روی حرارت قرار میدهیم تا آب گوشت جمع شود سپس روغن را اضافه کرده تا تمام قسمتهای آن سرخ شود بعد در هنگام سرو در کنار برنج قرار میدهیم. برای رنگی کردن برنج از آب چغندر استفاده میکنیم.
نکته:
سماق محرک اشتهاست، ضدتب میباشد و در درمان بیماریهای رماتیسمی، نقرس و برای برطرف کردن تهوع نیز موثر است، سماق را باید به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کرد.