پنج شنبه , ۲۴ آبان ۱۳۹۷

سیر ترشی

مواد اولیه :


بوته سیر جوان                                                                                         دو کیلوگرم

 سرکه                                                                                           یک کیلوگرم

 نمک                                                                                  دو قاشق غذاخوری


طرز تهیه

سیر ترشی را معمولا در شهرهایی که این گیاه مفید کشت و برداشت می‌شود، تهیه می‌کنند. معروف‌ترین سیرها در خطه شمال و همدان کاشته می‌شود. سیر همدان به مراتب تندتر و پرعطرتر از سیر شمال است. در شمال کشور، سیرترشی را کمی حرارت می‌دهند تا زودتر نرم شود، اما باید بدانید سیری که چندین سال بماند، خود به خود نرم می‌شود و بسیار مفید است. سیر ترشی هفت ساله معمولا دوای بیماری‌های مختلفی است. پس از هفت سال آب (سرکه) ترشی کاملا غلیظ و مات می‌شود که در قدیم برای سرماخوردگی یک قاشق از آب آن را برای درمان استفاده می‌کردند.

سیر را پس از تمیز کردن یک روز در مقابل نور خورشید قرار دهید، اگر می‌خواهید سیر ترشی را سریع مصرف کنید سیر، سرکه و نمک را روی حرارت گذاشته و نیم ساعت بجوشانید، سپس در هوای آزاد گذاشته و پس از این که از حرارت افتاد در ظرف را محکم بسته و یک ماه بعد سیر ترشی را مصرف کنید. اما اگر قرار است چند سال بعد استفاده کنید، ترشی را بدون حرارت دادن آماده سازید.

 

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top