مواد اولیه :
- خیار و گل کلم هر کدام یک کیلوگرم
- سبزی (گشنیز، ترخان، مرزه و برگ کرفس) و هویج و کرفس ۵۰۰ گرم
- سیر دو بوته
- فلفل ۲۰۰ گرم
- آب سرد چهار لیتر
- نمک پنج قاشق غذاخوری
- نان سنگک یک کف دست
طرز تهیه:
تمامی مواد را پس از شستن و خرد کردن در یک دبه بزرگ ریخته نمک را لابهلای آن میریزیم و آب سرد را به مواد اضافه میکنیم تا جایی که کاملا روی مواد را بگیرد. سپس نان سنگک را روی مواد قرار داده و در ظرف را میگذاریم. در ظرف باید بسیار محکم بوده تا هیچ هوایی به داخل ظرف نفوذ نکند (چون باعث کپک زدن شور میشود) از نان سنگک هم به دلیل طعم ترشی در این شور استفاده میشود. این مواد را به مدت ۲۰ روز در جای خنک نگهداری کرده و سپس در ظرف را باز میکنیم. بعد از باز کردن در ظرف، شور باید در یخچال نگهداری شود.