پنج شنبه , ۲۳ آذر ۱۳۹۶

شیرینی خانگی

مواد اولیه :


  • پودر قند ۲۵۰ گرم
  • کره آب‌شده ۲۵۰ گرم
  • زرده تخم‌‌مرغ دو عدد
  • هل ساییده‌شده یک قاشق مرباخوری
  • وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری
  • زعفران آب‌کرده به میزان لازم
  • سیاه‌دانه و پودرپسته به میزان لازم
  • آرد گندم، برنج و نخودچی به میزان لازم

طرز تهیه:

کره را در یک ظرف روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا دوغ کره از بین برود این کار باعث لطیف‌تر شدن شیرینی می‌گردد. بعد از خنک شدن کره پودرقند را به آن اضافه کرده و با همزن آن‌قدر می‌زنیم تا رنگ آن شکری شود و به طوری که پره‌های همزن روی مواد جا بیندازد. زرده تخم‌مرغ، وانیل و هل ساییده شده را اضافه کرده و باز با همزن آن‌قدر هم می‌زنیم که زرده محو گردد. سپس مواد به دست آمده را به سه قسمت تقسیم کرده و به هر کدام جداگانه از آردهای ذکر شده می‌افزاییم.

ابتدا با نوک انگشتان دست آرد و مواد را مخلوط می‌کنیم تا جذب یکدیگر شود و خمیر به دست نچسبد. ۱۵ دقیقه به خمیر استراحت می‌دهیم و بعد آن را روی سطحی صاف با وردنه باز کرده و با قالب‌های ریز، قالب می‌زنیم و در سینی گالوانیزه مخصوص فر چیده و در طبقه وسط فر به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه سانتیگراد حرارت می‌دهیم.

به خمیر گندم می‌توان زعفران آب‌کرده اضافه کرد تا شیرینی زعفرانی هم داشته باشیم.

با زعفران آب‌کرده، سیاه‌دانه و پودرپسته روی شیرینی‌ها را تزئین می‌کنیم.

نکته

  با توجه به ظریف بودن این نوع شیرینی باید حتما آرد را از پارچه حریر رد کنیم تا سبوس و هرگونه زبری آرد گرفته شود و آرد بسیار نرمی به دست آید.

 شیرینی ریز را بعد از سردشدن از سینی جدا می‌کنیم تا له و خرد نشود.

 این شیرینی را برای چند ماه نیز می‌توان در فریزر نگهداری کرد.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top