مواد اولیه :
- برنج و شکر هر کدام یک کیلوگرم
- روغن چهار قاشق سوپخوری
- زعفران آبکرده دو قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام و خلال پوست نارنگی از هر کدام ۱۰۰ گرم
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
یه موقع فکر نکنین شکر و برنج دیگه چه صیغهایه! اصلا میشه اونرو خورد یا نه. من به شما میگم این غذارو درست کنین به امتحانش میارزه در ضمن در شیراز همیشه این برنج رو با خورش قیمه مصرف میکنن.
برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده داخل آب درحال جوش میریزیم. کمی زردچوبه به آن افزوده، یکی، دو جوش که زد آبکش میکنیم. شکر را با دو لیوان آب جوشانده تا حل شود. یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده به شیره شکر اضافه میکنیم و دو قاشق روغن نیز به آن میافزاییم. برنج را دم کرده و قبل از دم کشیدن کامل با کفگیر داخل ظرف دیگر منتقل میکنیم. شیره شکر را روی برنج ریخته و با هم مخلوط کرده دوباره آن را با حرارت ملایم دم میکنیم. پس از دم کشیدن شکرپلو، خلال پسته بادام و پوست نارنگی را با هم تفت داده و روی شکرپلو میریزیم.