
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده= ۴۰۰ گرم
برنج=۴۵۰ گرم (سه پیمانه)
عدس= ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی=۱۰۰ گرم
پیاز= یک عدد
پیاز داغ=سه قاشق غ
زعفران حل شده=به مقدار لازم
نمک و زردچوبه و فلفل= به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را خوب شسته، خیس میکنیم و نمک میزنیم و چند ساعت میگذاریم بماند.
عدس را از قبل کمی خیس می کنیم. سپس آب آن را خالی کرده و در ظرفی ریخته و با یک لیوان آب تازه میگذاریم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود.
پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط میکنیم و به آن نمک و زردچوبه و فلفل اضافه کرده و خوب ورز میدهیم.
سپس از مخلوط گوشت به مقدار یک فندق برمیداریم و در دست گرد میکنیم تا به شکل کوفتهریزه (یا کوفته قلقلی) درآید. کمی روغن در تابه ریخته و با حرارت زیاد کوفته ریزهها را سریع سرخ میکنیم. کوفته ریزه ها را کم کم داخل تابه میریزیم، چون اگر همه را با هم بریزیم، گوشت آب میاندازد.
کشمشها را هم با پیاز داغ کمی تفت میدهیم. وقتی که همه ی مواد آماده شد، کنار میگذاریم.
سپس برنج را آبکش می کنیم. ته قابلمه ی برنج، کمی روغن میریزیم و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی) میگذاریم. سپس مقداری از برنج را ریخته و روی آن کمی زعفران میدهیم و کمی از عدس، کوفته ریزه، کشمش و زیره میریزیم. همین کار را تکرار میکنیم تا همه ی مواد داخل قابلمه ریخته شوند.
سپس برنج را دم میکنیم. بعد از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه عدس پلو آماده است.
روی آن روغن داغ میدهیم و در ظرف میکشیم