پنج شنبه , ۱ آبان ۱۳۹۹

عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای ۴ نفر:
برنج=۳ پیمانه
عدس=۱/۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده= ۸۰۰ گرم
پیاز بزرگ= ۲ عدد
تخم مرغ= ۱ عدد
کشمش پلویی= ۱ پیمانه
پسته و خلال بادام=هر کدام ۱/۲ پیمانه
زردچوبه= ۱ قاشق غذا خوری
چاشنی لیمو فلفل= به میزان دلخواه
ادویه مخلوط= به میزان دلخواه
ادویه دارچین= به میزان دلخواه
کره= ۱۰۰ گرم
زعفران، روغن و نمک= به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا عدس ها را تمیز شسته و با آب و کمی نمک می پزیم، سپس آنها را در یک آبکش ریخته و کنار می گذاریم. (توجه داشته باشید که عدس ها نبید له شوند).
پیاز ها را رنده کرده به گوشت چرخ کرده اضافه و با تخم مرغ و چاشنی لیمو فلفل و زردچوبه به خوبی مخلوط کرده و ورز می دهیم تا مواد کمی به صورت چسبناک در آید.
سپس مواد را به صورت کوفته های خیلی کوچک در می آوریم (کوفته قلقلی) و کوفته ها را در ماهیتابه با کمی روغن داغ سرخ می نماییم.
در زمانی که کوفته ها در حال آماده شدن است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک ریخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه کرده و می گذاریم تا برنج ها نرم شوند سپس در آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن می ریزیم.
کشمش ها را نیز شسته با کره تفت می دهیم. حال مواد آماده دم کردن است.
در یک قابلمه ی بزرگ کمی آب و روغن و دو کفگیر برنج، یک کفگیر عدس و مقداری کوفته ریزه و کمی کشمش به اضافه ی ادویه ی مخلوط (پلویی) و دارچین و یک قاشق غذا خوری زعفران آبکرده می ریزیم و به همین ترتیب مواد را روی هم می ریزیم.
در انتها درب قابلمه را گذاشته و روی شعله با حرارت زیاد قرار می دهیم. پس از ۵ الی ۷ دقیقه درب قابلمه را برداشته دم کنی را می گذاریم و شعله ی گاز را کم کرده و به مدت ۱ ساعت غذا را دم می کنیم. برای تزئین غذا می توانید در هنگام سرو، روی آن را با خلال پسته و بادام به شکل دلخواه تزئین نمایید.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top