سه شنبه , ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

عدس پلو مضافتی

مواد لازم:
برنج= دو پیمانه
عدس= یک پیمانه
گوشت چرخ کرده =۲۰۰گرم
پیاز بزرگ= یک عدد
کشمش پلویی پاک شده و شسته شده= ۲/۱ پیمانه
خرما مضافتی= ۸ تا ۱۰ عدد
دارچین- نمک – زیره- زعفران آب کرده – خلال پسته =به میزان لازم
طرز تهیه:
دو پیمانه برنج را با ۲ پیمانه و ۱۴۰ سی سی آب همراه با کمی نمک و روغن بذارین بپزه تا آبش کشیده شه.

عدس را هم از چند ساعت قبل خیس کنید و همراه مقداری نمک بذارین بپزه تا آبش کشیده بشه.

ته قابلمه مورد نظر را ته دیگی که دوست دارین بچینین. من کف قابلمه را روغن ریختم کمی رنگ زعفران ریختم و سیب زمینی را چیدم توش. وقتی یک طرف سیب زمینی ها تقریبا سرخ شد برشون گردونم و به طور منظم کف قابلمه چیدمشون.

حالا یک کفگیر برنج و مقداری عدس روی سیب زمینی ها میریزیم و کمی دارچین و زیره روی این مواد پخش میکنیم این کار را به ترتیب انجام میدیم تا لایه آخر برنج سفید باشد که کمی زعفران آب کرده یک گوشه آن می ریزیم و کمی روغن روی برنج بدین ( من دیگه آب نمیریزم چون برنجم به نظرم دیگه آب لازم نداره وقتی به حالت کته پخته شده ) روغن هم خیلی کم بریزید چون توی کته روغن ریختین اولش. دمکنی را بذارین در قابلمه و بذارین برنجتون با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشه.

توی این فاصله یک پیاز کوچک را خرد کنید و در روغن تفت بدین وقتی کمی سبک شد گوشت چرخ شده را اضافه کنید و تفت بدین کمی آب جوش و زعفران آب کرده و نمک به این مواد اضافه کنید و بذارین گوشتتون بپزه. حدود ۱۵ دقیقه کافیه که آب گوشت هم کشیده بشه.

در یک ماهیتابه کوچک کشمش های شسته شده را تفت بدین و کنار بذارین . هسته خرماها را در بیارین و در روغن کمی تفت بدین و کنار بگذارین. پیاز بزرگی که گفته بودم را هم خلال کرده و سرخ کنید.

وقتی برنجتون دم کشید توی دیس مورد نظر بکشید و با گوشت چرخ شده و برنج زعفرانی و کشمش و خرما و پیاز داغ و کمی خلال پسته تزئین کنید.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top