یکشنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۷

فـطیر

مواد اولیه :


فـطیر

مـواد لازم

 آرد:                                            شش پیمانه

پودر خمیر ترش:                             دو قاشق سوپخوری

شیر داغ:                                       یک پیمانه

تخم‌مرغ:                                       یک عدد

نمک:                                            ۱/۸ قاشق چایخوری

زعفران ساییده شده:                         یک قاشق چایخوری

شکر:                                          ۱/۴قاشق سوپخوری

آب گرم:                                      ۳/۴پیمانه

شکر:                                           یک پیمانه

زرده تخم‌مرغ:                           یک عدد

روغن مایع:                                   ۱ و ۱/۴پیمانه  

پودر قند:                                       دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا در ظرفی مناسب پودر خمیر ترش و ۱/۴ قاشق شکر را به آب گرم اضافه کرده، مخلوط نموده و در دمای اتاق پنج تا ده دقیقه قرار می‌دهیم تا پف کند.

شیر داغ و شکر را مخلوط می‌کنیم سپس نمک و تخم‌مرغ را به آن اضافه کرده و مایه خمیر ترش را نیز به آرامی افزوده، تمام مواد را با هم مخلوط کرده و آرد و روغن مایع را به تدریج اضافه می‌کنیم تا جایی که دیگر خمیر به دست نچسبد. روی خمیر را می‌پوشانیم و در محل گرم یک ساعت قرار داده تا خمیر استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. کف سینی فر را چرب کرده، خمیر را ورز داده و به حالت گرد فرم می‌دهیم و به همان حالت ۴۵ دقیقه می‌گذاریم تا بماند. زعفران و زرده را با چنگال زده، با پودر قند مخلوط می‌کنیم و با قلم‌مو روی نان‌ها می‌مالیم سپس با قالب‌های شیرینی روی نان فرو رفتگی ایجاد می‌کنیم و در فری که از یک ربع قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار می‌دهیم.

  نکته

به جای پودر خمیر ترش می‌توانید از ۴/۵ تا ۵ قاشق سوپخوری مایه خمیر فوری استفاده ‌کنید.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top