مواد اولیه :
قــارچپلــو
مواد لازم برای شش نفر
برنج: چهار پیمانه
سینه مرغ: یک عدد
قارچ: ۵۰۰ گرم
سیر له شده: دو حبه
پیاز: یک عدد
روغن مایع: نصف پیمانه
ادویه گراماسالا: یک قاشق سوپخوری
زنجبیل تازه رنده شده: یک قاشق سوپخوری
زیره ساییده شده: یک قاشق چایخوری
زعفران حل شده: دو قاشق سوپخوری
نمک و آبلیمو: به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را خیس نموده، آبکش کرده و کنار میگذاریم. سینه مرغ را خرد کرده با نمک، زیره، زنجبیل و ادویه گراماسالا مخلوط کرده و دو قاشق روغن مایع به آن افزوده و داخل یخچال قرار میدهیم تا مزهدار شود. قارچها را شسته، خرد کرده و دو قاشق آبلیمو به آن میافزاییم.
پیاز را خرد کرده، با دو قاشق روغن تفت میدهیم. سیر را افزوده و با پیاز مخلوط نموده، سپس قارچ را به آن اضافه میکنیم. قارچ را همیشه با حرارت بالا تفت میدهیم تا آب نیندازد، سینه مرغ را نیز جداگانه تفت میدهیم، بعد هر دو مواد را با هم مخلوط میکنیم.
یک لایه برنج در قابلمه ریخته و یک لایه از مایه مرغ و قارچ روی آن میریزیم، سپس یک لایه برنج و مجددا قارچ و مرغ، تا وقتی مواد تمام شود. در پایان زعفران را روی برنج میدهیم و آن را دم میگذاریم.
نکته
اگر کسی طعم ترش را دوست داشته باشد میتواند هنگام تفت دادن قارچ از آبلیمو بیشتری استفاده کند.
برای تهدیگ این پلو میتوانید از انواع سبزیجات استفاده کنید.