
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
گوشت مغز ران گوسفندی =۵۰۰ گرم
برنج = ۶ پیمانه
زرشک = ۲ قاشق غذاخوری
شکر =۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ =۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی =۱ قاشق غذاخوری
خلال پرتقال شیرین شده= ۱ قاشق غذاخوری
خلال بادام =۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته=۱ قاشق غذاخوری
گلاب =۱ قاشق غذاخوری
دارچین، هل، زیره = ۱ قاشق غذاخوری
کره =۱۰۰گرم
زعفران آب گرفته غلیظ =۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه =به میزان لازم
این غذا یک غذای خوشمزه سنتی قزوینه و امیدوارم ازش لذت ببرین…
طرزتهیه:
برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید.
گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید.
مواد فوق را با ۲ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.
بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید.
خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید، سپس در کمی کره تفت دهید.
زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.
یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی را آماده کنید.
تزیین:
برنج گرم را داخل قالب میان تهی، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید.
سپس آن را در دیس برگردانید.
در قسمت میان تهی، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و طبق تصویر روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی، زرشک، خلال پسته، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده تزیین کنید.
روی همه ی مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید.