مواد اولیه :
توتفرنگی ۲۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
چوب دارچین یک عدد
دانه کامل فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
پودر ژلاتین یک قاشق چایخوری
آب سرد یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه
مارمالاد نوعی مربا و در واقع همان مربای له شده خودمان است که از قدیمالایام مادربزرگها آن را تهیه کرده و در زمستان کنار سفره ناهار و شام به عنوان پس غذا و بر سر سفره صبحانه با نان و چای میگذاشتند. توتفرنگیها را در دستگاه غذاساز یا مخلوطکن میریزیم و کاملا پوره میکنیم. شکر را اضافه کرده و میگذاریم دو ساعت بماند . مواد را در قابلمهای که بهتر است لعابی باشد میریزیم. سپس ادویهها را اضافه میکنیم. به این صورت که ابتدا چوب دارچین را شکسته به همراه دانههای فلفل داخل کیسه ریخته بعد درون مارمالاد میاندازیم. وقتی ادویهها را اضافه کردیم شعله را زیاد کرده تا مارمالاد به جوش آید. سپس حرارت را ملایم کرده و همزمان کف روی مواد را هم میگیریم. (مارمالاد خیلی زود ته گرفته و میسوزد بنابراین هرازگاهی همزدن را فراموش نکنید) زمانی که مارمالاد شفاف و شیشهای شد از روی حرارت برداشته و ادویهها را خارج میکنیم. یک روش هم برای امتحان آماده شدن مارمالاد هست؛ کمی از آن را با یک قاشق بر میداریم و کمی صبر میکنیم تا از حرارت بیفتد، بعد قاشق را بر میگردانیم، مارمالاد باید به حالت غیرمنظم و کشدار ریخته شود. به این مرحله که رسیدیم، پودر ژلاتین و آب را مخلوط کرده و بعد روی مارمالاد میریزیم. حرارت را خاموش نموده و چند بار هم میزنیم میگذاریم مارمالاد در همان ظرف لعابی سرد شود و به شیشهای تمیز منتقل میکنیم. مارمالادها معمولا در جاهای خشک، خنک و تاریک نگهداری میشوند.