مواد اولیه :
زردآلو ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
آب ۳۰۰ میلیلیتر (۱ و ۴/۱ پیمانه)
آب لیموترش یک قاشق سوپخوری
وانیل ۴/۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
زردآلوها را شسته و میگذاریم تا کاملا خشک شوند. سپس آنها را از وسط نصف و هستهها را خارج میکنیم. آب و شکر را در داخل ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت میگذاریم تا شکر حل شود و شربت قوام آید. بعد زردآلوهای دو نیمه شده را در شربت قرار میدهیم و با حرارت ملایم و یکنواخت میگذاریم تا بپزد (پنج تا شش دقیقه برای پخت آن کافی است) سپس از روی حرارت برمیداریم. برای اینکه مربا شکرک نزند آب لیمو و وانیل هم میریزیم و هم میزنیم. مربا را میگذاریم به مدت ۲۴ ساعت در همان ظرف بماند تا کاملا خنک شود. اگر شربت رقیق بود با کفگیر زردآلوها را به آرامی از آن خارج میکنیم و شربت را دوباره میجوشانیم تا قوام بیاید. بعد میوهها را به آن اضافه میکنیم و پس از سرد شدن در ظرف یا شیشه کاملا تمیز میریزیم.
نکته:
میتوانید نصف پیمانه آهک را با ۵۰۰ میلیلیتر آب سرد مخلوط کرده و زردآلوها را به مدت چهار ساعت در آن قرار دهید سپس خارج کرده و دو الی سه ساعت داخل آب سرد بگذارید و بعد به شربت درحال جوش اضافه نمایید.