مواد اولیه :
پرتقال بزرگ شش عدد
شکر دو تا دو و نیم کیلوگرم
آب پرتقال تازه یک پیمانه
طرز تهیه
پوست پرتقال را پس از شستشو و خشک کردن با ابزار زِسترِ خراش میدهیم یا این که با رنده ریز روی آن خطوط موازی ایجاد میکنیم. ته پرتقال را به اندازه یک دایره کوچک در میآوریم و با نوک چاقو هستههای پرتقال را تا حد امکان خارج میکنیم. (بهتر است برش دایره شما عمیق باشد تا این کار راحتتر انجام شود) پرتقالها را در مقداری آب جوشانده و سپس آبکش میکنیم، (بهترین زمان جوش پنج دقیقه است) دو تا سه بار این کار را تکرار میکنیم. در ظرفی آب سرد ریخته و پرتقالهای آبکشی را در آب سرد قرار میدهیم، پرتقالها باید یک روز در آب سرد بمانند و در این مدت چند بار آب سرد را عوض کرده و هر بار کمی پرتقال را با دست فشار میدهیم تا آب داخل پرتقال خارج شود. شکر را به همراه پنج پیمانه آب روی حرارت قرار داده تا به جوش آید و شکر در آب حل شود، حالا پرتقالها را در شربت قرار داده و حرارت را ملایم کرده تا پرتقالها جوشیده و شربت مربا قوام بیاید، سپس آب پرتقال را اضافه کرده و مجددا صبر میکنیم تا شربت غلیظ شود. حرارت را خاموش کرده تا مربا در قابلمه خنک شود. سپس در شیشههای تمیز مربا را خالی کرده و در آن را محکم میبندیم.
نکــته:
هنگام جوشیدن گاهی با پشت قاشق پرتقالها را کمی فشار دهید تا شربت رقیق داخل آن خارج شود.