مواد اولیه :
- ترب سیاه یک کیلوگرم
- شکر یک و نیم کیلوگرم
- آب ۶۰۰ میلیلیتر
- عرق بهارنارنج دو قاشق سوپخوری
- هل ساییده شده یک قاشق چایخوری
- جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
- آهک سه پیمانه
- آب دو لیتر
- نمک یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
آهک و آب را در ظرفی ریخته و هم میزنیم و میگذاریم تا رسوب کند. آب زلال آهک را در ظرفی ریخته و کنار میگذاریم. تربها را با پوست به شکل دایره و ورقهای برش میدهیم و یک قاشق نمک روی آنها ریخته و زیر و رو میکنیم تا نرم شود. برشها را به صورت گل رز از مرکز رول میکنیم و دور تا دور هم میپیچیم و با خلال دندان آنها را محکم میکنیم و به مدت ۱۲ ساعت در آب زلال آهک نگه میداریم. بعد یکی، دو بار آن را میجوشانیم تا آهک از ترب خارج شود سپس به مدت یک ساعت دیگر هم در آب سرد قرار میدهیم و بعد در آبکش میریزیم. شکر و ۰۰۶ میلیلیتر آب را در ظرف لعابی ریخته و روی حرارت میگذاریم و هم میزنیم تا شکر حل شود. تربها را در شربت میریزیم و میگذاریم با هم بجوشند و قوام بیایند. در آخر طبخ مربا، عرق بهارنارنج، هل و جوهر لیمو را اضافه کرده و از روی اجاق بر میداریم. اجازه میدهیم ۲۴ ساعت در همان ظرف بماند و روز بعد آن را در شیشه ریخته و در جای خنک نگهداری میکنیم.