مواد اولیه :
- تمشک ۵۰۰ گرم
- شکر یک کیلوگرم
- وانیل یک قاشق چایخوری
- آب دو پیمانه
طرز تهیه:
چند وقت پیش به یکی از روستاهای اطراف الموت یدک رفتم و از بوتههای تمشک وحشی آن منطقه چیدم. با مقداری از آن یک مربای خوشرنگ و لعاب درست کردم و پیشنهاد میکنم شما هم هرجا تمشک دیدید آن را چیده و این مربای زیبا را درست کنید. چیدن آن سخت است اما ارزش دارد.
تمشکهای چیده شده را در یک ظرف آب سرد میریزیم تا گرد و غبار آن گرفته شود. سپس آب آن را خالی میکنیم. شکر و آب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت میگذاریم. پس از اینکه شکر حل شد، تمشکها را میریزیم تا قوام بیاید و وقتی غلیظ شد وانیل را اضافه میکنیم تا چند جوش بزند. پس از سرد شدن آن را در ظرف دردار شیشهای ریخته و در جای خنک نگهداری میکنیم.