مواد اولیه :
برنج پنج پیمانه
فیله مرغ ۵۰۰ گرم
کره ۱۵۰ گرم
خلال پوست پرتقال شیرین شده دو پیمانه
خلال پسته یک پیمانه
خلال بادام یک پیمانه
زرشک نصف پیمانه
زعفران آب کرده دو قاشق چایخوری
نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
پیاز یک عدد
شکر یک قاشق چایخوری
جوهر لیمو به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را مانند پلوهای ساده آبکش و دم میکنیم. فیله مرغ، پیاز خلال شده و نمک، فلفل، ادویه و یک پیمانه آب را روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا بپزد.
زرشک را با آب سرد شسته، در آبکش میریزیم تا آب آن برود، سپس شکر آن را مخلوط میکنیم. در ظرف مناسبی یک قاشق غذاخوری کره ریخته، زرشک را به آن افزوده و یک دقیقه تفت میدهیم. زعفران آب کرده را نیز به زرشک اضافه میکنیم.
برای شیرین کردن خلال پرتقال، چهار بار و هر بار به مدت پنج دقیقه خلالها را میجوشانیم، داخل صافی ریخته و در آخر یک ساعت در آب سرد قرار میدهیم و در نهایت به ازای یک پیمانه خلال پرتقال به آن یک پیمانه شکر و دو پیمانه آب اضافه میکنیم، به این ترتیب که آب و شکر را مخلوط کردیم، روی حرارت قرار میدهیم، زمانی که به جوش آمد خلالها را افزوده تا با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد. در آخر جوهر لیمو اضافه کرده و بعد از یکی، دو جوش آن را بر میداریم. برنج را در ظرف مناسبی میکشیم، مرغ را لای برنج قرار داده و با خلالها و زرشک روی برنج را تزیین میکنیم.
نکـــته:
۱۰ دقیقه آخر دم کردن برنج، در تکهای فویل خلال پسته را با یک قاشق چایخوری کره قرار داده، دور آن را بسته و روی برنج قرار میدهیم تا نرم شود؛ برای خلال بادام نیز از همین روش استفاد میکنیم.