مواد اولیه :
- برنج دو پیمانه
- گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
- گوجهفرنگی و پیاز از هر کدام یک عدد
- قارچ هشت عدد
- گردو خردشده یک پیمانه
- شوید خردشده چهار قاشق غذاخوری
- جعفری خردشده و نمک و کره از هر کدام دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و آب به میزان لازم
منگـن پلو
غذای کشور ترکیه
طرزتهیه:
نام، نام عجیبی است، اما به هر حال یک نام جالب برای یک غذای ترکی استانبولی است. «منگن پلو» یه جورایی شبیه چلوگوشت خودمان البته با چاشنیهای بسیار است، باید برایتان بگویم که اگر میخواهید این غذا بیشتر باب میل شما شود میتوانید از گردویی که برایتان در طرز تهیه نوشته شده استفاده نکنید.
برنج را شسته و با مقداری آب و نمک به مدت دو ساعت خیس میکنیم. سپس آن را پخته و آبکش کرده و با شوید مخلوط و دم میکنیم. کره را ذوب کرده و پیاز خردشده را در آن کمی تفت میدهیم تا نرم شود. گوشت را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و خوب تفت میدهیم قارچ خردشده را اضافه کرده و تفت داده تا آبش کشیده شود. گوجهفرنگی را پوستکنده، خرد کرده و آن را هم به مواد میافزاییم. نمک و فلفل زده و هم میزنیم. در انتها جعفری و گردو را ریخته و هم زده و حرارت را خاموش میکنیم. این مواد را میتوانیم با شوید پلو مخلوط نموده و بعد سرو کرد یا ابتدا پلو را در ظرف کشیده و با این مواد روی آن را تزیین کنیم.