یکشنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۷

نان ارده آفتابگردان

مواد اولیه :



شیر                                   یک پیمانه

 روغن مایع                                     یک پیمانه

 آب ولرم                                                       یک پیمانه

 مایه خمیر                  دو قاشق چایخوری

 شکر                             دو قاشق سوپخوری

 نمک                                      یک قاشق چایخوری

 آرد                                  به میزان لازم

 سفیده تخم‌مرغ                    یک عدد

مواد لازم میانی

ارده                     یک پیمانه

 گردو خرد شده                        یک پیمانه

 شکر                                     نصف پیمانه

 کره ذوب شده                  ۱۰۰ گرم

 زرده تخم‌مرغ            یک عدد

 کنجد و سیاه‌دانه      به میزان لازم

طرز تهیه

آب ولرم را با یک قاشق چایخوری شکر و مایه خمیر مخلوط کرده و کنار می‌‌گذاریم تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند. در ظرف دیگری شیر، روغن مایع، سفیده تخم‌مرغ، باقی شکر و نمک را مخلوط کرده و مایه خمیر عمل آمده را افزوده و هم می‌زنیم. آرد را کم‌کم به مواد افزوده و مخلوط می‌کنیم تا جایی که خمیر نرمی حاصل شود و به دست هم نچسبد. خمیر را در سطح آردپاشی شده ۱۰ دقیقه ورز می‌‌دهیم، سپس روی آن را با پارچه نخی نم‌دار پوشانده و یک تا یک و نیم ساعت استراحت داده تا حجم آن دو برابر شود. پس از مدت زمان فوق، پف خمیر را گرفته و آنها را به نه چانه مساوی تقسیم می‌‌کنیم. هر کدام از چانه‌ها را در سطح آردپاشی به صورت گرد و یک اندازه با وردنه باز می‌‌نماییم. روی یکی از خمیرها کره ذوب شده می‌‌مالیم، روی آن ارده مالیده و شکر می‌‌پاشیم و کمی هم گردوی خرد شده می‌‌ریزیم. خمیر را به آرامی رول کرده و مثل گل به دور خودش می‌‌پیچیم. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کرده و این خمیر گل مانند را مرکز سینی قرار داده و روی آن با دست کمی فشار می‌‌دهیم. یک خمیر دیگر را نیز به همین ترتیب یعنی کره مالیده، بعد ارده و شکر پاشیده و گردو می‌ریزیم. خمیر دوم را روی آن قرار داده و به همین صورت ادامه می‌دهیم تا خمیر چهارم که روی آن قرار می‌گیرد و با چاقو آن را به صورت مثلث‌های هشت‌تایی برش می‌زنیم و به صورت گل آفتابگردان دور خمیر گل مانند می‌‌چینیم. مجددا چهار خمیر باقی مانده را نیز به همین صورت در آورده و دور خمیر قرار داده و نیم ساعت به همین شکل استراحت می‌دهیم. سپس روی آن زرده تخم‌مرغ مالیده، مرکز نان سیاه‌دانه پاشیده و روی گلبرگ‌ها کنجد می‌ریزیم و سینی را در فر با حرارت ۱۸۰درجه سانتی‌گراد که از یک ربع قبل گرم کرده‌ایم، به مدت ۳۰ دقیقه می‌پزیم تا روی نان طلایی شود.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top