مواد اولیه :
- آرد سنگک شش پیمانه
- روغن حیوانی چهار قاشق غذاخوری
- خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ دو عدد
- زردچوبه یک قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- شیر به میزان لازم
- مواد میانی:
- سبزی صحرایی گلآقا و غذا یاغی پختهشده چهار پیمانه
- قارچ ورقه و پختهشده و پیازداغ هر کدام یک پیمانه
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
- کره ۱۰۰ گرم
- نمک به میزان لازم
نان خیتاپ
نان آذربایجــان
نکتــه:
برای تهیه موادمیانی، همه مواد را با هم مخلوط کرده و در کره تفت میدهیم.
اگر سبزی صحرایی در اختیار ندارید میتوانید از اسفناج پختهشده در تهیه این نان استفاده کنید.
طرز تهیه:
مردم غیور آذربایجان از این نان خیلی استفاده میکنند. شما هم این نان خوشمزه را درست کنید و به قول معروف حالش را ببرید. آرد، خمیر مایه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کرده، روغن حیوانی را به صورت مایع در آورده و به مواد میافزاییم. شیر را تا حدی به این مخلوط اضافه میکنیم که خمیر به دست نچسبد. خمیر را خوب ورز میدهیم، سپس روی خمیر کمی آرد پاشیده نایلون میکشیم و با حوله تمیز آشپزخانه پوشانده و حدود ۳۰ دقیقه استراحت میدهیم.
روی سطح میز کار آرد پاشیده، از خمیر چانههایی به اندازه پرتقال درشت جدا کرده و با وردنه به صورت دایره باز میکن یم. بعد از مواد میانی روی یک طرف خمیر قرار داده و آن را از وسط تا میزنیم و دور تا دور خمیر را با انگشت میچسبانیم و با قاشق بر روی خمیر طرحهایی ایجاد کرده و روی آن را به زرده تخممرغ آغشته میکنیم و حدود ۴۰ الی ۵۰ دقیقه در فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد میپزیم.