سه شنبه , ۱ آبان ۱۳۹۷

نان خیتاپ نان آذربایجــان

مواد اولیه :


  • آرد سنگک شش پیمانه
  • روغن حیوانی چهار قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
  • زرده تخم‌مرغ دو عدد
  • زردچوبه یک قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • شیر به میزان لازم
  • مواد میانی:
  • سبزی صحرایی گل‌آقا و غذا یاغی پخته‌شده چهار پیمانه
  • قارچ ورقه و پخته‌شده و پیازداغ هر کدام یک پیمانه
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری
  • کره ۱۰۰ گرم
  • نمک به میزان لازم

نان خیتاپ

نان آذربایجــان 

 

نکتــه:

برای تهیه موادمیانی، همه مواد را با هم مخلوط کرده و در کره تفت می‌دهیم.

اگر سبزی صحرایی در اختیار ندارید می‌توانید از اسفناج پخته‌شده در تهیه این نان استفاده کنید.

طرز تهیه:                                                                                                                  

مردم غیور آذربایجان از این نان خیلی استفاده می‌کنند. شما هم این نان خوشمزه را درست کنید و به قول معروف حالش را ببرید. آرد، خمیر مایه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کرده، روغن حیوانی را به صورت مایع در آورده و به مواد می‌افزاییم. شیر را تا حدی به این مخلوط اضافه می‌کنیم که خمیر به دست نچسبد. خمیر را خوب ورز می‌دهیم، سپس روی خمیر کمی آرد پاشیده نایلون می‌کشیم و با حوله تمیز آشپزخانه پوشانده و حدود ۳۰ دقیقه استراحت می‌دهیم.

روی سطح میز کار آرد پاشیده، از خمیر چانه‌هایی به اندازه پرتقال درشت جدا کرده و با وردنه به صورت دایره باز می‌کن یم. بعد از مواد میانی روی یک طرف خمیر قرار داده و آن را از وسط تا می‌زنیم و دور تا دور خمیر را با انگشت می‌چسبانیم و با قاشق بر روی خمیر طرح‌هایی ایجاد کرده و روی آن را به زرده تخم‌مرغ آغشته می‌کنیم و حدود ۴۰ الی ۵۰ دقیقه در فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌پزیم.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top