مواد اولیه :
- خمیر مایه یک و نیم قاشق غذاخوری
- شکر نصف قاشق چایخوری
- شکر نصف قاشق چایخوری
- شکرو نمک هر کدام ۱/۴ قاشق چایخوری
- آرد به میزان لازم
- زرده تخممرغ دو عدد
- مواد لازم میانی:
- پودر شکر نصف پیمانه
- گردو خرد شده یک پیمانه
- کنجد ۱/۴ پیمانه
- پودر رازیانه نصف قاشق چایخوری
- پودر هل یک قاشق چایخوری
- مواد لازم برای رویه نان:
- کنجد به میزان لازم
- کنجد به میزان لازم
- شیرو زعفران آب کرده یک قاشق غذاخوری
یک و نیم قاشق غذاخوری
آب ولرم نصف پیمانه
شکر نصف قاشق چایخوری
روغن مایع نصف پیمانه
شیر گرم نصف پیمانه
شکر ۴/۱ قاشق چایخوری
نمک ۴/۱ قاشق چایخوری
زرده تخم
طرز تهیه:
ابتدا آب ولرم، خمیر مایه و نصف قاشق چایخوری شکر را با هم مخلوط کرده و روی آن را پوشانده و ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا پف کند. خمیر مایه آماده، شکر، روغن، زرده تخممرغ، شیر گرم و نمک را با قاشق با هم مخلوط، سپس کمکم آرد را به آن اضافه و مخلوط میکنیم تا جایی که خمیر نسبتا لطیفی به دست آید. کف ظرف را آرد پاشیده خمیر را در آن قرار داده، روی خمیر کمی آرد میپاشیم. روی ظرف را پوشانده در جای گرم به مدت یک ساعت استراحت میدهیم. مواد میانی را با هم مخلوط میکنیم. از خمیر به اندازه پرتقال برداشته، روی سطح میز، آرد پاشیده و خمیر را به قطر کمتر از نیم سانت باز میکنیم و با کاتر یا چاقو به صورت گرد قالب زده و در وسط هر کدام یک قاشق از مواد میانی قرار میدهیم. دور خمیر را جمع میکنیم و اضافه انتهای آن را میگیریم. سپس آن را در سینی چرب شده قرار داده همه را به همین ترتیب درست میکنیم. ۱۵ دقیقه روی نانها را پوشانده، استراحت دوم را میدهیم. بعد مواد رویه را آماده میکنیم. مخلوط زرده تخممرغ، شیر و زعفران آب کرده را با برس روی نانها زده و کمی کنجد میپاشیم.
سپس نان را در طبقه وسط فری که با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد از ۲۰ دقیقه قبل گرم کردهایم، به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار میدهیم تا نانها طلایی رنگ و پخته شوند.
خانم عظمی مسقطی آملی مدرس آشپزی مجله ۷۰ صفحه۵۲ یک و نیم قاشق غذاخوری
آب ولرم نصف پیمانه
شکر نصف قاشق چایخوری
روغن مایع نصف پیمانه
شیر گرم نصف پیمانه
شکر ۴/۱ قاشق چایخوری
نمک ۴/۱ قاشق چایخوری
زرده تخم