مواد اولیه :
- آرد سنگک شش پیمانه
- شیر به میزان لازم
- روغن حیوانی چهار قاشق غذاخوری
- خمیرمایه فوری و زردچوبه از هر کدام یک قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ دو عدد
نان کوکه
نان محلـی آذربایجان
طرز تهیه:
آرد خمیر مایه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کرده، روغن را به صورت مایع در آورده و داخل آن میریزیم سپس شیر را به تدریج افزوده تا زمانی که خمیر به دست نچسبد، ورز میدهیم روی خمیر را کمی آرد پاشیده و نایلون میکشیم و با حوله تمیز آشپزخانه میپوشانیم و حدود ۳۰ دقیقه استراحت میدهیم.
بعد روی سطح میز کار آرد پاشیده، از خمیر چانههایی به اندازه پرتقال درشت تهیه کرده و به صورت دایره با وردنه باز میکنیم و از مواد میانی روی یک طرف خمیر قرار میدهیم و خمیر را از وسط تا میزنیم و دور تا دور خمیر را با انگشت میچسبانیم و با قاشق شکل داده و روی آن را به زرده تخممرغ آغشته میکنیم و حدود ۴۰ الی ۵۰ دقیقه در فر میپزیم. (حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد)
مواد میانی:
آرد چهار قاشق غذاخوری
کره ۱۵۰ گرم
شیر چهار قاشق غذاخوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه مواد میانی:
کره را آب کرده، زردچوبه را به آن اضافه کرده و سپس آرد را ریخته با حرارت ملایم تفت میدهیم تا خامی آرد گرفته شود و شبیه حلوای زعفرانی گردد. در انتها شیر را میافزاییم.
نکتـه:
برای اینکه نان خشک نشود یک کاسه آب داخل فر قرار دهید.
در صورت تمایل میتوان به مواد میانی دو قاشق غذاخوری و به خمیر اصلی پنج قاشق غذاخوری شکر اضافه کرد.