مواد اولیه :
- آرد چهار پیمانه
- روغن نصف پیمانه
- خمیر مایه فوری و نمک از هر کدام یک قاشق مرباخوری
- جوپرک و شیر از هر کدام یک پیمانه
- شکر یک قاشق سوپخوری
- تخممرغ یک عدد
- آب به میزان لازم
نان گیسو جوپرک
طرزتهیه:
نان از جمله موادغذایی است که بر سر سفره هم پیدا میشود، با افزایش قیمت نان اکثر افراد دوست دارند بسیاری از نانها را در منزل خود تهیه کنند بنابراین من هم سعی میکنم چند نمونه نان را هر شماره برایتان در نظر بگیرم.
ابتدا آرد، خمیر مایه فوری، جو پرک، شکر و نمک را با هم مخلوط میکنیم، وسط آن را گود کرده و شیر و روغن و سفیده تخممرغ را ریخته و آرامآرام با مواد خشک هم میزنیم، کمی آب میریزیم، تا خمیر نرمی که به دست نچسبد به دست آید. اگر خمیر به دست بچسبد کمی آرد اضافه میکنیم. ولی نه آنقدر که خمیر را سفت کند و خوب ورز میدهیم. سپس خمیر را به سه قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت لوله به یک اندازه در میآوریم و کنار هم قرار داده و به صورت گیس میبافیم. روی نان زرده تخممرغ مالیده و روی آن را پوشانده و اجازه میدهیم به مدت نیم تا یکساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود. سپس در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار میدهیم تا روی آن طلایی شود.