مواد اولیه :
پلــوی بخـارا
مواد لازم برای شش الی هشت نفر
برنج: یک کیلوگرم
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
روغن حیوانی: ۲۵۰ گرم
کشمش پلویی: ۱۵۰ گرم
هویج خلالی خرد شده: ۵۰۰ گرم
پیاز: چهار عدد
نمک: یک قاشق چایخوری
ادویه: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چـایخوری
محلول زعفران: دو قاشق سوپخوری
طرز تهیه
برنج را شسته و به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چایخوری نمک به آن افزوده، روی برنج آب ریخته و آن را به مدت پنج الی شش ساعت خیس میکنیم.
کشمشها را پاک کرده، شسته و کنار میگذاریم. پیازها را خرد کرده و به همراه روغن حیوانی تفت داده تا پیازها سبک شوند، سپس گوشت را به صورت قیمهای خرد نموده و به پیاز اضافه میکنیم تا تفت بخورد و آب گوشت کشیده شود.
ادویه و فلفل را میافزاییم هویج را نیز اضافه نموده و تفت میدهیم. دو پیمانه آب به مواد افزوده و اجازه میدهیم تا گوشت بپزد و آب آن کشیده شود، سپس نمک آن را میافزاییم. برنج را آبکش کرده، مواد را لابهلای برنج ریخته و دم میکنیم. کشمش را نیز سرخ کرده و همراه با برنج و زعفران سرو مینماییم.
نکته
میتوان تهدیگ دلخواه برای این برنج انتخاب نمود و از مواد میانی هم نگه داشته و روی برنج را تزیین کرد.