مواد اولیه :
- برنج پنج پیمانه
- مرغ یا گوشت یک کیلوگرم
- پیاز داغ و زیره سیاه چهار قاشق سوپخوری
- دارچین نیمکوب و زردچوبه یک قاشق سوپخوری
- فلفل سیاه نیمکوب دو قاشق سوپخوری
- شنبلیله خشک یک قاشق مرباخوری
- کشمش ۳۰۰ گرم
- نمک و فلفل و روغن حیوانی به میزان لازم
طرز تهیه:
این پلو در مازندران طرفداران بسیاری دارد و مردم در ماه محرم برای نذورات خود آن را میپزند. نام این غذا در قدیم طعام پلو بوده که بعد از گذشت زمان به گفتار محلی به نام «زیره پلو» مشهور شده است.
برنج را به مرحله آبکش میرسانیم و هنگام جوشیدن آب برنج، زردچوبه را به آن اضافه میکنیم تا رنگ برنج طلایی شود و سپس آبکش میکنیم. دارچین، زیره، فلفل و شنبلیله را با هم در ظرفی مخلوط کرده و هنگامی که برنج آبکش شده را داخل قابلمه میریزیم این ادویه را لابهلای برنج میریزیم و روی آن روغن حیوانی داده و دم میکنیم. کشمش را در روغن حیوانی تفت داده و کنار میگذاریم. گوشت یا مرغ را سرخ کرده با نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز داغ و آب بخارپز میکنیم. پس از اینکه برنج دم کشید گوشت یا مرغ تکهتکه شده را با کشمش مخلوط کرده و لابهلای برنج در دیس میکشیم و در انتها روی آن روغن حیوانی میریزیم.