مواد اولیه :
- برنج ۷۵۰ گرم
- زعفران دم شده ۱/۴پیمانه
- کره یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
- هویج دو عدد
- زرده تخممرغ سه عدد
- کرفس دو ساقه
- پیاز یک عدد
- قارچ ۳۰۰ گرم
- سیر یک حبه
- فلفل دلمهای رنگی از هر کدام نصف عدد
- کدو سبز دو عدد
- ماست چکیده یا خامهای ۵۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- آبلیمو یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج را شسته و از چهار تا پنج ساعت قبل با نمک خیس کرده، سپس آن را پخته و آبکش میکنیم (بهتر است دان برداریم.) پیاز، سیر کرفس، هویج، قارچ، کدو و فلفل دلمهایها را خرد کرده و تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران، رب و آبلیمو را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا آب سبزیجات گرفته و سرخ شود. زردههای تخممرغ، ماست، زعفران نمک و فلفل را در ظرفی مخلوط کرده سپس کره یا روغن را اضافه کرده و هم میزنیم. کمی از مایه تهچین را در کف ظرف که با روغن جامد چرب کردهایم میریزیم، سپس روی آن مقداری برنج ریخته و با پشت قاشق پرس میکنیم، روی برنج مخلوط سبزیجات را ریخته و باقی برنج را روی آن میریزیم و با پشت قاشق محکم فشار میدهیم، دوباره از مایه تهچین روی آن ریخته و پرس مینماییم، کمی کره آب کرده روی آن داده و در ظرف را با فویل میبندیم. تهچین را به مدت یک تا یک و نیم ساعت در طبقه اول فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد میپزیم تا طلایی شود. میتوانیم تهچین را با ماست چکیده، خلال پسته و زرشک تزیین کنیم.