پنج شنبه , ۶ آذر ۱۳۹۹

پلو بنگلادشی

مواد اولیه :


لوبیــا سفـید پــلاو

 مـواد لازم

 لوبیا سفید:                                                  یک پیمانه

برنج:                                                        یک و نیم پیمانه

گوشت گوسفند یا گوساله:                                ۲۰۰ گرم

خرما:                                                       هشت عدد

کشمش پلویی:                                             چهار قاشق غذاخوری

پیاز کوچک:                                                یک عدد

پیاز داغ:                                                   یک قاشق سوپخوری

روغن جامد:                                              شش قاشق غذاخوری

سیر:                                                        یک حبه

چوب دارچین، زردچوبه و نمک:                      به میزان لازم

ادویه شامل زیره سیاه، گل سرخ، هل کوبیده، دارچین، ریشه جوزهندی و میخک کوبیده شده: روی هم سه قاشق غذاخوری

 طرز تهیه

از شب قبل لوبیا را خیس می‌کنیم. زردچوبه و لوبیا را مخلوط کرده، روی آن آب می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا به مدت دو ساعت بپزد. در آخر پخت نمک را اضافه می‌کنیم. پیاز را خرد کرده، با گوشت، چوب دارچین و یک حبه سیر روی حرارت می‌گذاریم تا آب بیندازد، سپس دو قاشق غذاخوری روغن ریخته و کاملا هم می‌زنیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند و بعد روی مواد آب می‌ریزیم. پس از جوش آمدن، گوشت را دو ساعت با حرارت ملایم می‌پزیم. وقتی آب در حال خشک شدن بود، دو قاشق روغن می‌ریزیم و تا زمانی که گوشت کاملا برشته شود، آن را تفت می‌دهیم. برنج را در آب در حال جوش می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا به مرحله آبکش کردن برسد. (البته در لوبیا پلاو سه دقیقه زودتر باید برنج را برداریم یعنی زمانی که با فشار آن اطراف له، ولی مغزش زیر دندان حس شود.) در این مرحله لوبیا سفید پخته را نیز روی برنج می‌ریزیم و سه دقیقه دیگر می‌جوشانیم، حال برنج و لوبیا را آبکش می‌کنیم و می‌گذاریم تا آب آنها برود.

پوست خرماها را جدا کرده و هسته‌شان را درمی‌آوریم. خرماها را در روغن داغ تفت می‌دهیم، حرارت را خاموش کرده و کشمش‌ها را روی آنها می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم. در این مرحله کف قابلمه را  لیوان آب و سه قاشق روغن می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا داغ شود. ته‌دیگ دلخواه‌مان را کف قابلمه می‌گذاریم (نان، سیب‌زمینی و…) و بعد پلو را روی آن می‌ریزیم. یک لایه برنج می‌ریزیم، (حدود ۱/۳ آن) سپس گوشت را لای پلو می‌دهیم و نیمی از ادویه را لابه‌لای آن می‌پاشیم.   ۱/۳دیگر برنج را می‌ریزیم و روی آن پیاز داغ، بقیه ادویه، کشمش و خرماها را پخش می‌کنیم. بقیه برنج را روی مواد ریخته و آن را دم می‌کنیم. چهار قاشق آب و دو قاشق روغن را داغ می‌کنیم و روی برنج در حال دم می‌دهیم، سپس حرارت را ملایم می‌کنیم. یک ساعت طول می‌کشد تا برنج دم بکشد. برای سرو پلو می‌توانیم از زعفران دم کرده نیز استفاده کنیم.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top