یکشنبه , ۶ مهر ۱۳۹۹

پلو دال هندی

برنج= ۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده= نیم کیلو
گشنیز= یک دسته
دال قرمز= ۲ پیمانه
پیاز= ۳ عدد
سیر= ۱۰ حبه سیر درشت
رب گوجه فرنگی= ۳قاشق غذاخوری پر
زرد چوبه= ۳قاشق چایخوری پر
ادویه کاری= ۳قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز= به میزان لازم البته این غذا هندی است و کمی تند تر ازغذای ما ایرانیها مباشد.
زعفران آب کرده =۲ قاشق مرباخوری
نمک= به میزان لازم
ماست ۱= پیمانه
تخم مرغ کامل= ۱عدد
روغن مایع= به میزان لازم
طرز تهیه :
یک دسته گشنیز را پاک کرده و میشویم و سپس آنرا ریز خورد می کنیم و کنار می گداریم.
سپس برنج رابا ۱ قاشق غذاخوری نمک آبکش کرده و کنار میگداریم. ( برنج کمی نرم باشد)
سپس دال را با مقداری آب و حبه های سیر درون قابلمه کوچکی ریخته و میپزیم تا زمانیکه کاملا پخته شده و آب آن بخوردش رود سپس آنرا کمی با گوشتکوب کمی می کوبیم تا سیرها درون دال کاملا له شوند و سپس آنرا کنار می گذاریم.
در ماهیتابه کوچکی ۱ عدد پیاز را با کمی روغن سرخ کرده و ۱٫۵ قاشق غذاخوری
پر رب گوجه و کمی نمک و ۱ قاشق چایخوری زردچوبه وکمی فلفل و ۱ قاشق چایخوری ادویه کاری اضافه کرده! وتفت داده سپس آنرا به ظرف مخلوط دال و سیر اضافه نموده تا مایع دال غلیظی بدست آید و آنرا کنار میگداریم
سپس در ماهیتابه ای جداگانه روغن ریخته و گوشت چرخ کرده را نیز با ۲ عدد پیازو نمک و مقداری فلفل و۲ قاشق چایخوری زردچوبه و ۲ قاشق چایخوری ادویه کاری و ۱٫۵ قاشق غذا خوری پر رب گوجه فرنگی سرخ کرده و در آخر گشنیز های خرد شده را با گوشت مخلوط کرده و کنارمی گذریم.
( نیازی به سرخ شدن سبزی با گوشت نمی باشد تا عطر آن حفظ شود).
اکنون برنجی را که قبلا آبکش کرده اید با ۱ عدد تخم مرغ و ۱ پیمانه ماست و۲ قاشق
زعفران آبکرده مخلوط کرده و یک سوم آنرا در ظرف پیرکس بزرگ که ته آن کمی روغن اضافه کرده اید ریخته و آنرا کاملا ته ظرف پهن می کنیم.
سپس ۲ قاشق غذاخوری از مایع گوشت را کنار گذاشته و بقیه موادر را روی برنج ریخته و آنرا بصورت یک لایه روی آن پهن مینماییم.
پس از آن۲ قاشق غذاخوری از دال را کنار گذاشته و بقیه آنرا توی ظرف ریخته و بصورت یک لایه روی گوشت را می پوشانیم.
در مرحله بعدی مقدار برنج باقیمانده را روی مواد ریخته و آنرا پهن می نماییم تا کاملا روی دال پوشانیده شود.
در مرحله آخر روی برنج را با گوشت و دال کنار گذاشته بصورت رشته های مورب تزیین کرده و در ظرف را گذاشته و در صورتیکه ظرف شما بدون در بود آنرا با فویل پوشانده و در فری که از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده به مدت ۱ ساعت بپزید.سپس از فر بیرون آورده در آنرا برداشته ومدت ۱۰ دقیقه بگذارید سرد شود و پس از آن با همان ظرف روی سفره گذاشته و آنرا با کفگیر برش داده و سرو نمایید.
تذکر : چنانچه ظرف پیرکس شما باندازه کافی بزرگ نبود می توانید با کم کردن مقدار مواد مورد نیاز متناسب با ظرف خود این غذا را تهیه نمایید.
پیشنهاد: شاید تهیه این پلو کمی وقت گیر باشد ولی پس از تهیه این غذای خوشمزه شما هم به این نتیجه خواهید رسید که خوردن یک غذای تزیین شده و خوشمزه در کنار خانواده ارزش کمی وقت گذاشتن را دارد

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top