دوشنبه , ۷ مهر ۱۳۹۹

پلو قیسی با گوشت

مواد اولیه :


برنج                                                                  چهار پیمانه

 گوشت                                                                  ۲۵۰ گرم

 خلال پسته                                                                  ۱۰۰ گرم

 خلال بادام                                                                  ۱۰۰ گرم

 خرما                                                                  ۱۰ عدد

قیسی                                                                  ۱۰۰ گرم

 هویج                                                                  چهار عدد

 کشمش                                                                  ۱۰۰ گرم

خلال نارنج                                                                  چهار قاشق غذاخوری

 زردچوبه، نمک، زعفران  و روغن                                      به میزان لازم

برگ بو                                                                  به میزان لازم

 پیاز                                                                  یک عدد

طرز تهیه:

این پلو یکی از پلوهای معروف و سنتی استان گیلان است که در شب عید یا مراسم عروسی پخته می‌شود. تا چندی پیش اکثر مردم گیلان پلو را به صورت کته می‌خوردند ولی اخیرا تعداد زیادی از آنها برنج را آبکش کرده و به آن روغن و زعفران اضافه می‌کنند.برنج را آبکش کرده و می‌گذاریم تا دم بکشد. گوشت را بدون این‌که خرد کنیم به همراه دو لیوان آب و با اضافه کردن پیاز درشت خرد شده، برگ بو، نمک و زردچوبه روی حرارت کم به مدت دو ساعت می‌گذاریم تا کاملا پخته شود وقتی که تمام آب به خورد گوشت رفت آن را ریش‌ریش می‌کنیم.خلال پسته، بادام، خرما بدون هسته و کشمش را جداگانه تفت می‌‌دهیم. قیسی‌ها را به سه قسمت تقسیم کرده و در روغن تفت می‌‌دهیم. هویج‌ها را نیز پخته، رنده کرده و با روغن داغ سرخ می‌‌کنیم. خلال نارنج را سه بار جوشانده آبش را عوض کرده روی آن شکر می‌‌پاشیم سپس در روغن تفت می‌‌دهیم.پلو دم کشیده را در ظرف مناسبی ریخته مقداری از پلو را با زعفران مخلوط کرده سپس با مواد آماده شده تزیین می‌نماییم.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top