مواد اولیه :
برنج سه پیمانه
سبزیپلویی خرد شده ۲۰۰ گرم
روغن و نمک به میزان لازم
روغن محلی یک قاشق غذاخوری
پیاز متوسط یک عدد
سیر یک حبه
ماهیچه گوسفندی ۳۰۰ گرم
چوب دارچین یک عدد
بادنجان چهار عدد
گوجهفرنگی متوسط چهار عدد
طرز تهیه
این غذا در استان سمنان بسیار طرفدار دارد. مردم مهماننواز این خطه از مهمانانشان نیز با همین غذا پذیرایی میکنند. پیاز را خرد کرده و کمی تفت میدهیم. گوشت را هم افزوده، پس از تفت دادن، سیر، دارچین و یک لیوان آب درون آن ریخته و میگذاریم تا بپزد. در نیم ساعت آخر نمک را هم میافزاییم. آب برنج را اندازه میکنیم و به همراه سبزی، نمک و روغن داخل قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن دم میکنیم. بادنجانها را دو نیم کرده و نیم ساعت در آب نمک غلیظ میخوابانیم، سپس سرخ میکنیم. گوجهفرنگیها را هم دو نیم کرده و تفت میدهیم. در انتها پلو، گوشت، بادنجان و گوجهفرنگی را درون ظرف ریخته و با روغن محلی سرو میکنیم.