مواد اولیه :
آرد ۳۰۰ گرم
آب ولرم پیمانه
روغن محلی یا جامد ۵۰ گرم
مایه خمیر فوری یک قاشق چایخوری
تخممرغ نصف یک عدد
نمک نصف قاشق چایخوری
پودر قند ۱۶۰ گرم
پودر هل یک قاشق چایخوری
پودر بادام نصف پیمانه
طرز تهیه
مایه خمیر را با یک قاشق غذاخوری پودر قند و آب ولرم در ظرفی مخلوط کرده، در ظرف را بسته و میگذاریم به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا پف کند. سپس روغن را ذوب کرده و درون ظرف دیگری میریزیم تا خنک شود، آنگاه تخممرغ را همراه نمک در یک لیوان کمی هم زده و به روغن اضافه میکنیم. مایه خمیر آماده شده را نیز کمکم به مخلوط روغن و تخممرغ افزوده و به هم زدن ادامه میدهیم. آرد را به مواد افزوده و آنقدر هم میزنیم که خمیر لطیف، یکدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و حدود دو ساعت به آن استراحت میدهیم و اگر خمیر شل بود میتوانیم با افزودن کمی آرد آن را سفت نماییم.
خمیر آماده شده را لوله کرده و به اندازههای یکسان چانه میکنیم. چانهها را با وردنه باز کرده و با وردنهای ظریفتر آنها را نازک میکنیم. ورقههای نازک خمیر را یکی یکی روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز میپزیم. پس از اینکه خنک شدند آنها را روی تخته کار پهن کرده، روی آن را از مایه مخلوط پودر بادام، پودر قند و پودر هل میپاشیم، سپس ورقه را با دقت لوله کرده و روی آن را با فشار مناسب وردنه میکشیم. در پایان با فاصلههای سه سانتیمتری و به شکل اریب برش زده و کاکهای آماده شده را در ظرف در بسته نگهداری میکنیم.
نکته:
ساج یک نوع تنور روی گازی است.