یکشنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۷

کلوچه خرمایی

مواد اولیه :



روغن مایع                                     ۱۱۰ گرم

 شکر                             دو قاشق سوپخوری

 خمیر مایه            یک قاشق سوپخوری

 آرد                       ۴۵۰ گرم

شیر                      ۱,۱/۴پیمانه

بهبوددهنده نان         ۱/۴قاشق چایخوری

 نمک                   ۱/۴قاشق چایخوری

مواد لازم میانی

 خرما بدون هسته                          ۲۵۰ گرم

 گردو خرد شده                           ۱۵۰ گرم

 دارچین                        یک قاشق چایخوری

 زنجبیل                    نصف قاشق چایخوری

مواد لازم رویه

 زرده تخم‌مرغ                                   یک عدد

 زعفران آب کرده          یک قاشق چایخوری

 شیر                             یک قاشق چایخوری

طرز تهیه

خمیر مایه، شیر ولرم و شکر را با هم مخلوط کرده و در ظرف را می‌بندیم ۱۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا خمیر مایه پف کند، سپس روغن مایع را به این مواد اضافه می‌کنیم و در انتها آرد الک شده، نمک و پودر بهبوددهنده را با هم مخلوط و کم‌کم به مواد بالا اضافه می‌کنیم، تا خمیر یک‌دست و لطیفی به دست آید. ۱۰ دقیقه خمیر را ورز داده و به مدت ۴۵ دقیقه استراحت می‌دهیم. از خمیر به اندازه یک گردو برداشته داخل آن را (خرما خرد شده، گردو، دارچین و زنجبیل که با هم مخلوط کرده‌ایم) قرار می‌دهیم و طوری خمیر را جمع می‌کنیم که مواد میانی آن مشخص نباشد. روی آن را کمی فشار می‌دهیم و با برس مواد رویه را که با هم مخلوط کرده‌ایم، روی کلوچه‌‌ها می‌زنیم و در فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد که از قبل گرم کرده‌ایم به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزیم.

نکـــته:

بهبوددهنده ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف‌پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید نان اعم از مخلوط کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می‌شوند.

نظر دادن بسته است.

Scroll To Top