مواد اولیه :
- مرغ ۷۵۰ گرم
- سبزیپلو (تره، جعفری، گشنیز و شوید) یک کیلوگرم
- برنج پنج پیمانه
- گردغوره نصف پیمانه
- نمک و فلفلسیاه به میزان لازم
- پیاز دو عدد
- رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
- زعفران به میزان لازم
- گوجهفرنگی یک عدد
- کرفس یک شاخه
طرز تهیه
برنج را خیس، سبزی را خرد کرده و کنار میگذاریم، بعد مرغ را به همراه پیاز،کرفس، نمک و فلفل پخته تا نیمپز شود. برنج را آبکش کرده و سبزی را لابهلای آن اضافه میکنیم. سپس به مرغ نیمپز کمی رب تفت داده شده و زعفران زده، کنار میگذاریم، برنج آبکششده را در قابلمه ریخته و مرغها را روی آن میچینیم و روی مرغها را پیاز خام خلال شده میریزیم. گوجه را هم حلقه کرده و روی آنها میگذاریم و روی همه این مواد را گرد غوره میپاشیم و بقیه برنج را اضافه میکنیم، اجازه میدهیم تا دم بکشد. در انتهای پخت روی برنج روغن یا کره داغ ریخته، برنج را درون ظرف کشیده و مرغها را روی برنج قرار میدهیم و آن را سرو میکنیم.
نکته:
این پلو باید با حرارت ملایم و در زمان طولانیتری پخته شود تا مرغ کاملا مزهدار و ترش شود.