مواد اولیه :
نشاسته دو قاشق سوپخوری (۵۰ گرم)
آرد سفید یک و نیم پیمانه
آب یک پیمانه
ماست پرچرب پنج قاشق مرباخوری
مایه خمیر یک قاشق سوپخوری
شکر یک قاشق مرباخوری
روغن و خلال پسته به میزان لازم
مواد لازم برای شربت
آب دو و نیم پیمانه
گلاب یک پیمانه
عسل یک کیلوگرم
هل یک قاشق مرباخوری
زعفران دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مایه خمیر را با شکر و آب داخل ظرف کوچکی ریخته و ظرف را در جای گرم به مدت نیم ساعت میگذاریم تا مایه خمیر کاملا پف کند. مایه خمیر را در ظرف بزرگتری ریخته، آرد الک شده و نشاسته را به آن میافزاییم. ماست را داخل مایه ریخته و با دست خوب هم میزنیم تا خمیر صاف شود، سپس از صافی رد کرده و مایه به دست آمده را که به صورت شل میباشد، نیم ساعت کنار میگذاریم و اگر مایه سفت بود مقداری به آن آب اضافه میکنیم. داخل قابلمه کوچکی را تا نیمه روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا داغ شود. مایه زولبیا را در قیف مخصوص زولبیا ریخته و به شکل مارپیچ در روغن میریزیم. یک طرف زولبیا که قرمز شد، طرف دیگر را برگردانده و زولبیا را با چنگال خارج کرده در شربت داغ میاندازیم و یک ربع اجازه میدهیم تا در شربت بماند، سپس زولبیا را از شربت خارج کرده، در ظرف مورد نظر قرار داده و روی آن را با خلال پسته تزیین میکنیم.
طرز تهیه شربت
عسل و آب را روی حرارت قرار داده تا رقیق شود و به جوش آید، پس از یکی، دو جوش گلاب، زعفران و هل را میافزاییم و وقتی جوش زد و قوام آمد، شربت حاضر است.